ÅTERVÄND TILL WEBBSIDAN:http://www.tlig.org/sv/spirituality/prayers/stations/s11/TYPSNITT STORLEK: NORMAL - STOR

Svenska » Spiritualitet » Böner » Korsvägens stationer » Jesus spikas fast på Korset »

 

Korsvägens stationer

Meditationer från Sant Liv i Gud

11. Jesus spikas fast på Korset
(Mark 15:25-26, Luk 23:33-38, Joh 19:18)

De spikade snabbt igenom Mina handleder först, och efter att ha naglat fast dem vid Mitt kors, sträckte de ut Min nedbrutna kropp och spikade våldsamt igenom Mina fötter. dotter O dotter vilken smärta, vilken ångest, vilken tortyr för Min själ, övergiven av Mina älskade, förnekad av Petrus, på vilken Jag skulle bygga Min Kyrka, förnekad av Mina övriga vänner, lämnad helt ensam, utlämnad till Mina fiender, Jag grät, ty Min själ var fylld av sorg. (9 november 1986)

Jag har tillåtit dem att korsfästa Mig - av Kärlek till er. O barn av den Korsfäste! hur kunde ni glömma allt Jag gjort för er? Visheten steg ned för att bli tagen med våld och lag, Jag blev föraktad och avvisad av människor för att bära era lidanden; Jag spikades fast på Trä för att befria er; Jag tillät dem att genomborra Mig, och frälsa er; Jag accepterade en ytterst smärtfylld död för att er själ skulle få leva och kunna dela Mitt Rike; Jag lät Mitt Blod rinna i Floder för att ni skulle få Evigt Liv, för er skull lät Jag Mig bli tagen för en syndare. (3 mars 1989)

Varför kan ni inte älska varandra? hur kan ni ära Mig när ni väljer och vrakar; Jag blev inte korsfäst endast för de rättfärdiga; (21 november 1986 (ur "Min Ängel Daniel"))