ÅTERVÄND TILL WEBBSIDAN:http://www.tlig.org/sv/mission/reports/2017/Sodertalje_report/TYPSNITT STORLEK: NORMAL - STOR

Svenska » Mission » Rapporter från Vassulas möten » Rapporter 2017 »

 

Rapport från Vassulas besök i Sverige 14-17 juni 2017.

I mitten på juni besökte Vassula Sverige och höll ett offentligt föredrag i Södertälje stadshus på kvällen den 15 juni, samt ett möte dagen därpå med den katolska kyrkans biskop i Sverige, Anders Arborelius.

Av Bo Westergaard

Vassula fyllde 75  år i januari. Man kunde kanske tänka sig att hon skulle ha börjat trappa ner på resandet men det tycks nästan vara tvärtom. Denna vår har varit den mest intensiva under alla de drygt 30 år Vassula har varit ute och rest. 35 framträdanden i 16 länder har hon hunnit med sedan januari. Hon gav under sitt besök inget som helst intryck av att vara trött.

Under dagarna här visade hon bilder från sitt besök i Syrien i februari, bl.a. från Homs som var helt sönderbombat. Vid tiden för besöket i Aleppo kunde bomberna fortfarande falla i staden nattetid. Hon bodde då i Libanon vilket innebar många timmars bilresa på farliga vägar.

Besöket i Södertälje blev det sista stoppet på hela denna intensiva vår, och hon skulle inte resa något förrän pilgrimsresan till Moskva i september.
Hon besökte under denna resa samtliga sju nordiska länder inklusive Grönland där hon aldrig hade varit förut. Hon reste i sällskap med den grekisk-ortodoxa arkemandriten av New York, Fr Eugene Papas.

De anlände under onsdagen och kom till hotellet i Södertälje. På kvällen mötte de några av organisatörerna på hotellets restaurang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På torsdag förmiddag hade vi tid att se på några av Stockholms sevärdheter. Under ett kort stopp vid en parkeringsficka på Söder fick vi, till vår förvåning, syn på en anslagstavla med en affisch om mötet. De som arbetat med att sätta upp dessa runt om i Stockholm och andra platser hade minsann inte sparat på krafterna.

 

 

 

 

 

 

 

Vassula med Fr Eugene Papas på Söder i Stockholm

Föreningen hade också annonserat i flera tidningar och webbkanaler. Det var tack vare mycket generösa gåvor som detta var möjligt och vi tackar alla som bidragit! Bl.a. kunde vi annonsera tre dagar i Stockholmsupplagan av Metro.

Bland de som organiserade mötet var det bara Beatrisa Hellström som bodde i Södertälje och det var därför hon som höll i trådarna. Det var sedan ett 15-tal personer som var med i det praktiska arbetet under själva mötet.

Vassulas tal i stadshuset inför ca 220 personer inleddes med en presentation av undertecknad som innefattade en kort biografi om henne och budskapen i SLIG.

Vassulas cirka 90 minuter långa tal innehöll bl a en historik till hur budskapen förmedlades till henne med start i Bangladesh november 1985. Översatte till svenska gjorde Sverker Trônet. Hela talet filmades och här finns en länk till detta tal - Vassula tal på Estrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland besökarna fanns flera präster, bland annat F. Jacob Kasselia från den syrisk-ortodoxa kyrkan i Örebro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I sedvanlig ordning fanns ett välfyllt bokbord i foajén, ett bord som efter föredraget blev väldigt välbesökt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På fredagen träffade vi den katolske biskopen Anders Arborelius på biskopsämbetet i Stockholm. Vassula vill gärna träffa den lokale biskopen under sina besök och hon har träffat biskop Anders vid ett flertal tillfällen tidigare. De talade en god stund om läget i Sverige med invandring och de många nationaliteterna som här har egna kyrkor med egna biskopar. Vidare talades det om asylproblematik, om påven Franciskus besök i Sverige i höstas och om biskop Anders nya roll som kardinal. Vassula berättade om pilgrimsresorna och att resan i höst går till Moskva. Hon gav också biskopen den svenska översättningen av sin självbiografi, Himlen är verklig, men också helvetet, och biskopen bad att få hennes signatur. Med på mötet var också Vassulas son Fabian med sin hustru Katerina.

 

 

 

 

 

 

Från vänster: Vassula, biskop Anders, Eugene Papas, Katerina, Bo

På kvällen träffade Vassula sina söner med familjer som båda bor i Stockholmstrakten. Sedan fick hon efter denna långa resperiod ta flyget hem till Rhodos där hon själv bor.