ÅTERVÄND TILL WEBBSIDAN:http://www.tlig.org/sv/interreligious/goldaward/www.tlig.org/sv/interreligious/goldaward/TYPSNITT STORLEK: NORMAL - STOR

Svenska » Interreligiös dialog » Utmärkelse för fred, 2003 »

 

Vassula tar emot guldutmärkelse 2003

Vassula inbjöds personligen av den ärevördige Suddhananda Mahathero, ordförande i Bangladesh Bouddha Kristi Prachar Sangha, att ta emot utmärkelsen "Atisha Dipankar Visuddhananda Gold Award" i år, med anledning av den 94:e födelsedagen av den tidigare ordföranden och grundaren av det buddhistiska klostret. Ceremonin hölls söndagen 23 februari 2003.

Funktionen leddes av den ärevördige Suddhananda Mahathero - som hade deltagit i den interreligiösa pilgrimsfärden i oktober förra året i Egypten - och invigdes av Michael Rozario, ärkebiskop i den katolska kyrkan i Bangladesh. Bland de särskilt inbjudna gästerna den kvällen som med sin närvaro hedrat denna viktiga händelse, var också sekreteraren till den apostoliske nuntien i Dhaka, Prof. Dr Kazi Nazrul Islam vid institutionen för filosofi vid universitetet i Dhaka, professor Ranjit Kumar Chakraborty, rektor vid Ashalata College, Chittagong och många representanter för de fyra stora religionerna (kristna, muslimer, buddister och hinduer), men också från olika ambassader och representanter från den intellektuella världen och näringslivet.

Vassula nominerades till denna fredsutmärkelse av buddhistiska munkar som en ”framstående personlighet i erkännande av hennes stora bidrag och hennes ansträngningar för att upprätta harmoni mellan religioner och främja fred i världen, bland alla folkslag och religioner”. Hennes tal om interreligiös dialog, om bönens kraft och vikten av att upprätthålla fred och goda gärningar som nödvändigt för att bevisa vår tro, försänkte alla i salen i lyhörd tystnad för att inte missa ett enda av hennes ord. Djupt rörd av hennes ord arrangerade professorn vid institutionen för filosofi vid universitetet i Dhaka, Dr Kazi Nazrul Islam, ett besök vid universitetet, där hon höll ett föredrag vid institutionen för världsreligioner onsdagen 26 februari, med benäget bistånd av professor Joseph O'Connell.