TERUG NAAR WEBSITE:http://www.tlig.org/nl/testimonies/christian/catholic/tardif/www.tlig.org/nl/testimonies/christian/catholic/tardif/LETTERTYPE GROOTTE: NORMAAL - GROOT

Nederlands » Getuigenissen » Christelijke geestelijken, religieuzen, theologen en geleerden » Rooms-Katholiek » Fr. Emiliano Tardif »

 

Fr. Emiliano Tardif spreekt over Vassula

"Het is zeker de Heer die tot haar spreekt"

Fr. Emiliano Tardif was één van de belangrijkste en machtigste hedendaagse charismatische persoonlijkheden. Als Canadees (1928 - 1999), werd hij in 1955 gewijd als Missionaris van het Heilig Hart. Hij wijdde zich tot 1973 toe aan humanitair werk met de armen, toen werd hij ernstig ziek. Door de gebeden van een charismatische groep werd hij echter onmiddellijk genezen. Hij raakte aldus geïnteresseerd in de charismatische beweging en ontdekte al snel dit buitengewone genezende charisma waarmee hij was begiftigd. Sindsdien reisde hij de hele wereld rond om iedereen te verkondigen dat 'Jezus leeft en nog steeds wonderen en mirakels tot stand brengt precies zoals hij dit 2000 jaar geleden deed': zijn genezende Missen waren buitengewoon overbevolkt. Fr. Tardif werd beschouwd als één van de grootste genezers aller tijden. Honderdduizenden genezingen werden aan hem toegeschreven, waarvan er vele zorgvuldig zijn gedocumenteerd. Onder die genezingen bevinden zich veel gevallen van mensen met terminale kanker en AIDS.

In een interview in oktober 1996 met de Italiaanse journalist Marino Parodi, maakte Fr. Tardif zijn standpunt over Vassula en True Life in God duidelijk.

Gevraagd wat hij dacht over Vassula Ryden, antwoordde hij:

"Ik denk dat ze een authentieke en oprechte mysticus is. Het is zeker de Heer die tot haar spreekt. Waar leven in God is vol met schatten. Hoe zou deze vrouw het zelf hebben kunnen doen? Ik vind de recente tussenkomst van Kardinaal Ratzinger zeer positief, waar hij, naast het erkennen van de talrijke duidelijke en zeer positieve vruchten van Vassula's missie, de gelovigen volledig het recht verleende om door te gaan met het verspreiden van de boodschappen. Tenslotte, het document uitgegeven door de Congregatie voor de Geloofsleer en de Moraal was absurd, zonder enige handtekening, geïnspireerd door een totale afwezigheid van kennis van de boodschap en de missie van deze mysticus."

In 1980 richtte Fr. Tardif een nieuwe charismatische gemeenschap op, Dienaren van de Levende Christus, die zich heel snel over de wereld verspreidde. Het moederhuis van de gemeenschap heeft haar zetel in Santo Domingo, waar Fr. Tardif enkele jaren woonde. Hij reisde echter acht maanden per jaar rond over de wereld, zoals reeds vermeld. Fr. Tardif was ook begiftigd met een zeer sterk 'kennischarisma' en een even sterk 'onderscheidingscharisma'. Hij werd beschouwd als één van de leiders van de charismatische wereldbeweging. Hij was ook de auteur van succesvolle boeken, waaronder: Jezus de Messias, In het Vuur van Liefde en Het Nieuwe Pinksteren.