TERUG NAAR WEBSITE:http://www.tlig.org/nl/bethmyriam/world/tuao/LETTERTYPE GROOTTE: NORMAAL - GROOT

Nederlands » Beth Myriam » Beth Myriams Rondom de Wereld » Filipijnen, Tuao »

 

Beth Myriams van de Filipijnen

 


De Beth Myriam Tuao, Cagayan Vallei

De Beth Myriam in Tuao, Cagayan

 

Samenvatting

Gesitueerd in een kliniek, biedt de Beth Myriam van Tuau geheel gratis medische hulp aan aan al diegenen die het nodig hebben. Bovendien wordt elke vrijdag een maaltijd verstrekt aan ongeveer 45 mensen, kinderen en volwassenen.

Deze Beth Myriam voedt arme mensen van allerlei leeftijden, ze lezen de Boodschappen en maken ook deel uit van de WLIG-Gebedsgroep in Tuao.

Vassula bezocht de Beth Myriam in november 2005, hier met de zorgverleners Dr. en Mevrouw De Laza.

WLIG is zeer levendig door het enthousiasme en het harde werken van de Duitse Dr. De Laza en zijn vrouw Josie. Na de WLIG Heilig Land pelgrimage in 2000 zeiden ze “Ja” tot Jezus, en openden zij een Beth Myriam gezegend en plechtig ingehuldigd door Zijne Excellentie Aartsbisschop Diosdado A. Talamayan DD, in september 2000. Zijn gratis medische diensten voor de minderbedeelden, samen met de WLIG-evangelisatie, hebben de bergen van de volgende provincie - Kalinga Apayao - bereikt.

Goddelijk aangedreven door regelmatige gebedsbijeenkomsten en het persoonlijk contemplatief lezen, hebben het echtpaar en de WLIG-BM-vrijwilligers zeker deze woorden van onze Heilige Moeder serieus doen nemen:
"blijf uitsluitend in Geloof, Hoop en Liefde; laat dit jullie vrucht zijn die jullie hart vervult; God-is-onder-jullie om jullie ziel te voorzien van alles wat haar ontbreekt; de Wijngaarden van de Heer zullen vermenigvuldigen en Ze zullen voldoende vruchten voortbrengen om duizenden voeden;" (22 september 1989)

Dr. De Laza geeft in deze ziekenhuisbedden gratis medische behandelingen aan de armen

 

Elke vrijdag wordt na de Gebedsbijeenkomst aan de armen een warme maaltijd geserveerd


Getuigenis

Mijn Persoonlijk Getuigenis over de BM Tuao

Ik werd zeven jaar geleden weduwe en bleef alleen achter met acht (8) kinderen. Het was een moeilijke tijd om de eindjes aan elkaar te knopen, maar af en toe verdiende ik wat geld met het naaien van kleding. Na vele jaren van financiële problemen was ik in staat om enkele van mijn kinderen hun middelbaar onderwijs af te laten maken. Maar dit was voor hen niet genoeg om een ​​fatsoenlijk leven te hebben. Na een aantal jaren waren de meeste van hen getrouwd en woonden in onze buurt. Nu heb ik vijfendertig (35) kleinkinderen, in de leeftijd van 2 tot 15 jaar oud. Dit keer werd het overlevingsprobleem dus verdubbeld. Maar nog steeds met Gods hulp, slaagden mijn kinderen, kleinkinderen en ik erin om rond te komen van het budget dat we hadden.

Sinds de Beth Myriam in Tuao werd opgericht, is het leven materieel en spiritueel veranderd, want nu genieten mijn kleinkinderen van de warmte en de liefde die uitgedragen wordt door de Beth Myriam, door de zorg van Dr. German en Josie De Laza. Spiritueel, omdat mijn kleinkinderen geleerd hebben hoe in onze buurt de rozenkrans te bidden en nu zijn ze bewust van het belang van de Heilige Mis. Voorheen keken ze alleen naar de televisie en namen ze zeer onregelmatig deel aan de Mis. Nu is een lichte ziekte van de familie geen probleem meer, want geneesmiddelen worden gemakkelijk aan hen verstrekt en er wordt er voor hen gezorgd in de kliniek.

Onze Heer en Moeder Maria zijn daadwerkelijk altijd bekommerd om het geestelijke en materiële welzijn van hun kinderen. Op onze beurt willen wij onze dankbaarheid, liefde en waardering uitbreiden naar God en onze Heilige Moeder, voor het gebruiken van de Beth Myriams als instrumenten van Gods liefde in dit Derdewereldland. Wees ervan verzekerd dat de stelregel van de Heer, welke Liefde is, in ons hele zijn domineert.

Met Jezus, Maria en Jozef,
Felisa Salvador
Bagumbayan, Tuao, Cagayan

Contactgegevens

Adres: Cagayan Valley, Filippijnen

Verantwoordelijken: Cora Zaballa

Tel: +63 2 7130211

E-mail: tligphils@yahoo.com