TERUG NAAR WEBSITE:http://www.tlig.org/nl/bethmyriam/world/nepal/LETTERTYPE GROOTTE: NORMAAL - GROOT

Nederlands » Beth Myriam » Beth Myriams Rondom de Wereld » Nepal, Kathmandu »

 

Beth Myriam Nepal

 


De Beth Myriam Nepal - Kathmandu

Samenvatting

Een nieuwe Beth Myriam opende op 2 november 2009 in Kathmandu.

 

Voorafgaand aan de officiële opening hadden we een gebed uitgesproken in de keuken, de “Beth Myriam" toewijdend aan Onze Lieve Moeder Maria.

Alle ouders waren er, het Comité van de sloppenwijk, de eigenaar van de school, de docenten, al onze vrijwilligers en de verslaggever de heer Ashish van Azië News. Sommige Pastoors waren ook daar, hun volledige steun gevend. Eén van de predikanten hield een toespraak en ze vroegen mij ook om iets te zeggen. Ik heb God bedankt voor de genade dat we deze Beth Myriam konden openen, het hele Comité voor hun geweldige steun, tegen de vrijwilligers gezegd dat zonder hen het onmogelijk zou zijn geweest. Ik bedankte ook de ouders, dat ze hun geliefde kinderen toevertrouwen aan onze handen. Ik heb gesproken over de vele Beth Myriams in de gehele wereld en over dat - sinds Vassula mij erover verteld had, toen ze vorig jaar Nepal bezocht - elke keer als ik de brug overging hoopte, dat als we er één zouden openen, dat het daar zou zijn.

Aan de kinderen hebben we hun normale menu gegeven. Voor alle anderen hadden we ongeveer 75 dozen met hapjes en thee besteld. Bij het zien van de menigte ging Dilip nog eens 50 dozen bestellen, en nog steeds was dat niet genoeg. Sommige oudere mensen waren er ook. Tenminste 135 volwassenen (zo niet meer) en 36 kinderen van de school waren aanwezig. Het was zo mooi om al die blijde gezichten te zien, zittend in een grote cirkel, een maaltijd met zo'n goede eetlust te zien eten.

 

 


Onze-Lieve-Vrouw heeft ons gezegend met een andere, grotere en lichtere kamer, tegenover de school, waardoor het gemakkelijker is om het voedsel te brengen. Er was ook een pomp in de buurt van de school, maar die werkte niet. We hebben geld gegeven om de pomp te repareren en het maken van een cementen vloer er omheen.

We waren allemaal zo verschrikkelijk blij! Ik voel me thuis in de sloppenwijk, zoals ik me altijd één heb gevoeld met de melaatse patiënten in de lepragebieden waar ik heb gewerkt. Het doet al mijn diepste gevoelens naar boven komen en al het beste in mij.

Nogmaals, het was geweldig om te zien hoe onze Heer zijn volk begeleidt en beschermt.

Verenigd in de Twee Harten,
Liefs,
Christiane

 
 
Fotogalerij van de Openingsdag in de Beth Miriam Kathmandu, Nepal 2009

Contactgegevens

Adres: BM Nepal, Kathmandu

Verantwoordelijke: Christiane Plompen

Tel: +977 9841816100

E-mail: plompenchristiane@rediffmail.com