TERUG NAAR WEBSITE:http://www.tlig.org/nl/bethmyriam/world/manila/LETTERTYPE GROOTTE: NORMAAL - GROOT

Nederlands » Beth Myriam » Beth Myriams Rondom de Wereld » Filipijnen, Manilla »

 

Beth Myriams van de Filipijnen

 

 


De Beth Myriam Manilla

Samenvatting

De Beth Myriam van de kraakpandkinderen

Op een middag in mei 2005, verzamelden zich ongeveer 70 kraakpandkinderen bij het basketbalveld van een omheind terrein in Felix Huertas St., in het centrum van Manilla. De WLIG-vrijwilligers bereidden snacks voor hen en waren verrast te ontdekken dat ze kwamen, omdat iemand hen had verteld dat ze geleerd zouden krijgen hoe te bidden. Sinds die dag, tot op de dag van vandaag, komen 30-130 van hen één keer per week om te eten, te bidden, te zingen en te spelen. In juni 2006 doneerden de eigenaren van het omheinde terrein genereus het gebruik van een 3-verdiepingen tellende verblijf aan de WLIG-vrijwilligers om te zorgen voor de kraakpandkinderen. Het was toen dat de eerste Beth Myriam in Manilla er kwam.

Deze straat leidt naar één van de twee Kraamklinieken - die eigendom zijn van de staat - in deze stad van 12 miljoen mensen. Het aantal geboortes is zo hoog dat door de ontoereikendheid van de faciliteiten van de kliniek 2-4 van de bevallende moeders verplicht worden een ziekenhuisbed te delen. Niet veel verder is de Stadsgevangenis, met een kraakpandgebied er vlakbij waar de vrouwen en kinderen van de gevangenen leven. Sommige kinderen worden er achtergelaten om te overleven terwijl beide ouders in de gevangenis zitten.

Het voeden van de kinderen op zaterdagen

In deze sfeer van drugsdealers en -gebruikers, kruimeldieven en zeelieden die leven in pensions, is de Beth Myriam een oase van vrede en liefde, die 150-200 kraakpandkinderen van alle leeftijden elke zaterdag verwelkomt van 8.30-12.30 uur. De kinderen zijn gelukkig bezig met tekenen en schilderlessen, het zingen van lofprijs liederen, dansen, en worden gevoed met een warme voedzame maaltijd. Ze krijgen ook geleerd hoe te bidden en krijgen Catechese lessen. De BM-vrijwilligers helpen 50 arme gezinnen bij hun inschrijving in het parochiale programma voor gratis medische en tandheelkundige bijstand. Andere activiteiten zijn dagelijkse gebedsbijeenkomsten met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen en hun moeders. Onlangs hebben studentvrijwilligers van een particuliere school, St. Mary of the Woods, de Beth Myriam geadopteerd voor hun ‘Outreach Programma voor de Armen’, en helpen de WLIG-BM-vrijwilligers bij hun werk.

Vrijwilligers van St. Mary of the Woods School met de Beth Myriam kinderen
De kraakpandkinderen leren kennen en helpen

Contactgegevens

Adres: Manila, Philippines

Verantwoordelijken: Micaela B. Lara 

Tel:+63 028530503 

E-mail: miceala3lara@yahoo.com