ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/sfeir/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Καρδινάλιος Sfeir »

 

Καρδινάλιος Sfeir

Ο Καρδινάλιος Mar Nasrallah Peter Sfeir, Μαρωνίτης Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, απευθύνει χαιρετισμό στους προσκυνητές της ΑεΘΖ.

Στη φωτογραφία ο Καρδινάλιος Sfeir καλωσορίζει τη Βασούλα και τους προσκυνητές της ΑεΘΖ, Μάιος 2005 (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Σας καλωσορίζουμε στο Λίβανο. Το οικουμενικό κίνημα είναι πολύτιμο για την Παγκόσμια Εκκλησία, και ξέρετε ότι η Καθολική Εκκλησία έχει κάνει το καλύτερο που μπορεί για να πετύχει ενότητα μεταξύ των Χριστιανών. Η Καθολική Εκκλησία έχει μια ειδική επιτροπή, με επικεφαλής έναν Καρδινάλιο, ο οποίος αγωνίζεται να έρθει σε επαφή με όλες τις ομάδες της χριστιανικής πίστης για ν’ αναζητήσουν την οδό της ενότητας. Ξέρετε καλά ότι η Μαρωνιτική Εκκλησία είναι μια Καθολική Εκκλησία και δεν έχει αντίστοιχο στην Ορθοδοξία. Από τη γέννησή της (η Μαρωνιτική Εκκλησία) ήταν, και θα παραμείνει, με την ευλογία του Θεού, όπως είναι. Οι Μαρωνίτες είναι σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, ειδικά στο δυτικό κόσμο.

Πιστεύω ότι μερικοί από σας έχετε συναντήσει Μαρωνίτες σε διάφορες χώρες, στη Βραζιλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ ή τη Βενεζουέλα. Αποζητούμε όπως κι εσείς αυτή την ενότητα που επιθυμούσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός όταν είπε, «Είθε να είναι όλοι ένα, όπως εσύ κι εγώ, Πατέρα, είμαστε ένα». Γνωρίζουμε ότι η κ. Βασούλα έχει ξαναέρθει στο Λίβανο και επιδιώκει να πετύχει αυτή την ενότητα. Γνωρίζουμε επίσης ότι έχει παρουσιάσει το δόγμα και τις σκέψεις της στην Αποστολική Έδρα, η οποία εξέδωσε μερικά γραπτά σχετικά με αυτό το θέμα. Έχουμε την πρόθεση να είναι μία η πίστη μας στον Ιησού Χριστό, που είναι ο Λυτρωτής και Σωτήρας μας. Αν υπήρξαν διαφωνίες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας για οποιουσδήποτε λόγους και σκοπούς, ζητάμε από το Θεό να συγχωρήσει όλα μας τα αμαρτήματα και να μας επαναφέρει στην ενότητα. Αυτή η ενότητα είναι η ομολογία μας προς εκείνους που δεν πιστεύουν στο Χριστό, καθώς τυχόν διαιρέσεις μεταξύ μας δεν μπορούν να γεννήσουν πίστη, και αυτό ακριβώς μας υπέδειξε ήδη ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Προσευχόμαστε μαζί σας για χάρη αυτής της ενότητας. Είθε ο Θεός να την εκπληρώσει κατ’ εικόνα και ημερομηνία που θα κρίνει κατάλληλη.

Ζητώ από το Θεό ν’ ανοίξει τους σωστούς δρόμους σε σας και σε μας, για να έχουμε την επιδοκιμασία του, και για να μπορέσουμε να μαρτυρήσουμε στον κόσμο μια ομολογία ενότητας και όχι διαιρέσεων, καθώς τώρα ο κόσμος έχει απόλυτη ανάγκη αυτής της ενότητας, ειδικά εκείνης των Χριστιανών. Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε στο Λίβανο. Ο Λίβανος είναι ο τόπος όπου Χριστιανοί όλων των ομάδων έχουν συναχθεί, και όπως ασφαλώς γνωρίζετε, υπάρχουν 18 ομολογίες συνολικά. Ναι, αυτές οι ομολογίες περιλαμβάνουν 6 καθολικές και 5 ορθόδοξες, ενώ οι υπόλοιπες είναι μουσουλμανικές, οι οποίες επίσης ποικίλουν. Όπως ξέρετε, οι Μουσουλμάνοι χωρίζονται σε Σουνίτες, Σιίτες, Δρούζους και ούτω καθεξής. Γι’ αυτό ο Λίβανος θεωρείται το χωνευτήρι όλων των ανθρώπων. Ξέρουν ότι πρέπει να συνυπάρξουν με αμοιβαία κατανόηση, πίστη, και αγάπη, αλληλοβοηθούμενοι με ειλικρίνεια. Ζητάμε από το Θεό να είναι μαζί σας. Είθε να σας ευλογεί και να σας βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια για την επίτευξη αυτής της ενότητας. Σας ευχαριστώ.