ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/popejp2/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ »

 

Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ

"Είθε ο Θεός να την ευλογεί"
Ακολουθεί η αφήγηση μίας ιδιωτικής συνάντησης με τον Πάπα στις 10 Φεβρουαρίου, 1998.

The Pope
Βλέπετε τον Πάπα ενώ διαβάζει, στην πρώτη σελίδα ενός βιβλίου με τα Μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής.

Εγώ ο Niels Christian Hvidt, και δύο φίλοι, οι Anu και Abhay George από την Κεράλα της Ινδίας που τώρα ζουν στη Δανία, είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε στη λειτουργία του Αγίου Πατρός στο ιδιωτικό παρεκκλήσι, στις 10 Φεβρουαρίου 1998.

Μαζί με τον Άγιο Πατέρα συλλειτουργούσαν δέκα ιερείς και όλοι οι υπόλοιποι παρόντες ήταν 23 λαϊκοί.Μετά από την πολύ ωραία και λιτή λειτουργία, ο Άγιος Πατήρ μας δέχτηκε στην Αίθουσα Ακροάσεων κοντά στο ιδιωτικό παρεκκλήσι, μας μοίρασε Ροδάρια και ευλόγησε και χαιρέτησε τον καθένα χωριστά. Περίπου πέντε άτομα είχαν φέρει δώρα στον Άγιο Πατέρα.

Εγώ κρατούσα το 10ο τόμο της Αληθινής εν Θεώ Ζωής στα γαλλικά. Πριν λίγους μήνες, η Βασούλα είχε γράψει αφιέρωση στον Άγιο Πατέρα και μου είχε δώσει το βιβλίο. Στην πρώτη σελίδα έγραφε:

Pour le Saint Pere Jean-Paul II.
Que Dieu vous benisse et vous protege,
Vassula

Για τον Άγιο Πατέρα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.
Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και να σας προστατεύει,
Βασούλα.

Όταν με πλησίασε, κρατούσα στο χέρι μου το βιβλίο. Πήρα το ροδάριο, του φίλησα το χέρι και του είπα στα γερμανικά: "Σας έφερα ένα πολύ σπουδαίο βιβλίο. Το βιβλίο της Βασούλας". Ο Άγιος Πατέρας απάντησε μ' ενδιαφέρον "Α! Η Βασούλα!" Επίσης, ο σεβασμιότατος Stanislaw Dziwizs, προσωπικός Γραμματέας του Πάπα επί δεκαετίες, που είχε γίνει επίσκοπος προ τριημέρου, είπε μ' ενδιαφέρον: "η Βασούλα!" Εμφανώς αναγνώρισαν τ' όνομά της και οι δύο.

Μετά συνέχισα: "Σας το έχει αφιερώσει". Με ειλικρινές θερμό ενδιαφέρον ο Πάπας κοίταξε το βιβλίο, το άνοιξε, είδε την αφιέρωση της Βασούλας και είπε "Gott segne sie": "Είθε ο Θεός να την ευλογεί." Έκανε πάνω στο βιβλίο το σημείο του Σταυρού και το έδωσε στον Σεβασμιότατο Μietec που κρατά τα δώρα, για να τα δει καλύτερα ο Άγιος Πατέρας μετά την ακρόαση.

Πριν στραφεί προς το επόμενο άτομο του γκρουπ του είπα: " Προσευχόμαστε πολύ για σας, Άγιε Πατέρα" και απάντησε "Σας ευχαριστώ!"

Niels Christian Hvidt


Ακολουθούν τα λόγια του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ που ειπώθηκαν σε μια ειδική ακρόαση στο Βατικανό. Αντιγράφουμε από την Ισπανική έκδοση του Osservatore Romano, της 16 Αυγούστου 1996. (Βεβαίως η Αποστολική αυτή ευλογία δόθηκε 9 μήνες μετά την Κοινοποίηση - Νotification)

"Xαιρετώ εγκάρδια τους Iσπανόφωνους που είναι εδώ παρόντες, ειδικά τους μοναχούς -μοναχές του Τάγματος της "Αγίας Θηρεσίας του Ιησού" και τις "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗΣ". Εύχομαι σε όλους ένα πνευματικό καλοκαίρι που θα τους επιτρέψει να επιβεβαιώσουν ξανά τη Χριστιανική τους υπόσχεση, έτσι ώστε η γενναιόδωρη απάντησή τους στο Θεό να μπορέσει να γίνει στον κόσμο η μαρτυρία της αγάπης Του. Με αγάπη, δίνω σε σας και σε όσους αγαπάτε, την Αποστολική ευλογία" "