ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/jeremiah/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Αρχιεπίσκοπος Jeremiah Ferens, της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότιο Αμερική »

 

Αρχιεπίσκοπος Jeremiah Ferens

της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότιο Αμερική

Curitiba, 17 Ιανουαρίου, 2006
Σύναξη των 70 Αποστόλων

Μαρτυρία της Αληθινής εν Θεώ Ζωής

"Η Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και η αγάπη του Θεού Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, ας είναι μαζί με όλους μας για πάντα!"

Σε αυτή την τρίτη χιλιετία της Χριστιανικής εποχής, ο βιώνει την πραγματικότητα της Αποκάλυψης που προβλέπει ο Θεός μέσα στην Αγία Γραφή. Η μεταμόρφωση της φύσης, η βία, η τρομοκρατία, οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, το μίσος, η δυστυχία και η απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που πλάστηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού, μέρα με την ημέρα ανησυχεί και τρομοκρατεί το ανθρώπινο πλάσμα. Ο άνθρωπος, απομακρυσμένος από τον Δημιουργό του, ζει ανασφαλής και φοβισμένος. Ο Θεός απευθύνεται στην ανθρωπότητα μέσω των προφητών Του και μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού και ο άνθρωπος, αντί ν’ ακούει το θεϊκό Μήνυμα, ακολουθεί τις δικές του φιλοδοξίες. .

Το αποστολικό έργο της «Αληθινής εν Θεώ Ζωής» που δημιουργήθηκε από την Βασούλα, προσελκύει την προσοχή του κόσμου και εξάπτει την περιέργεια των Χριστιανών πολλών θρησκευτικών οργανώσεων. Χιλιάδες άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου χρίονται με τη Χάρη του Θεού, μετά την ανάγνωση των μηνυμάτων που μεταδίδει η Βασούλα, και η μεγαλύτερη ευλογία για το ανθρώπινο πλάσμα είναι η χάρη της μεταστροφής. Ο Θεός μας καλεί συνεχώς στη μετάνοια και τη μεταστροφή, έτσι ώστε ο εχθρός των ψυχών μας να μη μας βλάψει, εμάς που έχουμε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού.

Μέσα στην «Αληθινή εν Θεώ Ζωή» υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, όπως ο άσωτος υιός, επιστρέφουν στο σπίτι του Πατέρα.

Το οικουμενικό προσκυνηματικό ταξίδι της «Αληθινής εν Θεώ Ζωής» που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2005 στο Λίβανο, την Ιορδανία και τη Συρία, ήταν μία ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστιανικής Ενό-τητας, όπου ο σκοπός ήταν η ένωσή μας με τον Ιησού Χριστό. Έχουμε βιώσει αξέχαστες στιγμές, νιώθοντας το άγγιγμα και την καθοδήγηση της θείας Χάρης.

Προσεύχομαι στον Θεό και ικετεύω τον Πατέρα μας να ευλογεί και να προστατεύει την Βασούλα, ώστε να έχει πάντα δύναμη, κουράγιο, διάκριση και θεία φώτιση για να εκπληρώσει αυτή την ανώτερη και δύσκολη αποστολή με ακεραιότητα.

Με την αποστολική ευλογία,

† Επίσκοπος Jeremiah Ferens
Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότιο Αμερική