ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/concessao/www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/concessao/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Αρχιεπίσκοπος Vincent Concessao, Αρχιεπίσκοπος Νέου Δελχί  »

 

Αρχιεπίσκοπος Vincent Concessao, Αρχιεπίσκοπος Νέου Δελχί

Η Βασούλα μίλησε στο σχολικό συγκρότημα του St. Columbas στο Νέο Δελχί το 2006. Όταν τελείωσε, ο Αρχιεπίσκοπος Concessao, ο οποίος παρευρισκόταν στην ομιλία, μίλησε επίσης. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από τα σχόλιά του.

"Όλα όσα ακούσαμε είναι ό,τι είναι γραμμένο στη Βίβλο, αλλά με έναν πολύ προσωπικό τρόπο, και δείχνουν ότι ο Κύριος συνεχίζει να μιλάει. Ο τρόπος Του είναι θαυμαστός – είναι Θεός εκπλήξεων και δεν ξέρουμε ποιον θα χρησιμοποιήσει για να μεταδώσει τα μηνύματά Του. Υπήρχε εποχή που η Βασούλα δεν ασχολιόταν με τη θρησκεία – η Εκκλησία δε σήμαινε τίποτα γι’ αυτήν. Αυτό είναι μια τρομερή πηγή ελπίδας για όλους μας. Ο Κύριος φροντίζει για μας και μας συνοδεύει στο ταξίδι της ζωής μας εδώ στη γη. Η Βασούλα τόνισε τη θέση της αγάπης στη ζωή μας και την επιθυμία του Κυρίου να είμαστε όλοι ενωμένοι, και το να είμαστε διαιρεμένοι είναι από μόνο του μια κατάσταση αμαρτίας. Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την οκτάβα της Χριστιανικής Ενότητας. Το θέμα της είναι «Όπου είναι δύο ή τρεις συγκεντρωμένοι στο όνομά Μου, εκεί είμαι Εγώ ανάμεσά τους». Η σύναξη έχει αρχίσει. Κάποτε ήμασταν εχθροί μεταξύ μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα διότι ο Ιησούς προσευχήθηκε «Είθε να γίνουν ένα» – αυτή είναι η ενότητα που ο Πατέρας θέλει μεταξύ μας και, όπως είπε η Βασούλα, «Αυτή η ενότητα της ειρήνης δε συνεπάγεται περισσότερα έξοδα» – εκείνη κατάφερε να έρθει με ένα εισιτήριο!! Αυτό είναι το είδος της ενότητας που ο Κύριος επιθυμεί, και σας παρακαλώ όλους να προσευχηθείτε για τη χριστιανική ενότητα. Δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο ο Κύριος θέλει να ενωθούμε αλλά ο σκοπός είναι ξεκάθαρος – Εκείνος επιθυμεί μία Εκκλησία, έναν Ποιμένα.

Βασούλα, σ’ ευχαριστούμε. Ο Θεός να ευλογεί εσένα και τη διακονία σου."