ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/cdf2005/vassulacdf/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Τροπολογίες της Συνόδου του Βατικανού υπέρ της Πίστεως (CDF) 2005 » Η Βασούλα ενημερώνει τους αναγνώστες της ΑεΘΖ για το Μήνυμα της Συνόδου υπέρ της Πίστεως  »

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF

Η Βασούλα ενημερώνει τους αναγνώστες της ΑεΘΖ για το Μήνυμα της Συνόδου υπέρ της Πίστεως

Η Βασούλα γράφει αυτή την επιστολή για να ενημερώσει τους αναγνώστες για την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την Σύνοδο υπέρ της Πίστεως.

Ρώμη, 30.03.03

Αγαπητοί αναγνώστες της Αληθινής εν Θεώ Ζωής.

Από το έτος 2000, είχα την τιμή να είμαι σε επικοινωνία με την Α.Ε. τον καρδινάλιο Ιωσήφ Ράτσινγκερ, πρόεδρο της Συνόδου για την Διδασκαλία της Πίστεως. Στις 6 Ιουλίου του 2000, του παρουσίασα την ταπεινή μου παράκληση να υποβληθούν τα γραπτά μου σε περαιτέρω μελέτη από την ίδια Σύνοδο και να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω στις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στην Ειδοποίηση της 6ης Οκτωβρίου 1995. Η εξοχότητά Του μου παραχώρησε ευγενώς αυτή την ευκαιρία και στις 4 Απριλίου του 2002, παρέδωσε εις χείρας του π. Πρόσπερο Γκρεχ μια επιστολή που με αφορούσε και περιείχε 5 ερωτήσεις προς απάντηση. Οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις αυτές υπεβλήθησαν στη Σύνοδο υπέρ της Πίστεως, στις 26 Ιουνίου του 2002. Ο καρδινάλιος Ράτσινγκερ μου ζήτησε να δημοσιεύσω τις ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις μου σε αυτές και είμαι ευτυχής που τις μοιράζομαι μαζί σας σαν έκφραση της επίσημης άποψής μου.

Προσεύχομαι η έκδοση αυτού του εγγράφου να χρησιμεύσει στο διάλογο αλήθειας και αγάπης, διάλογο τόσο σημαντικό όχι μόνο για τον οικουμενισμό αλλά και για να καταστήσει τα χαρίσματα του Θεού καρποφόρα μέσα στην Εκκλησία.

Ο Θεός να σας ευλογεί,

Βασούλα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF