ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/cdf2005/ratzletter/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Τροπολογίες της Συνόδου του Βατικανού υπέρ της Πίστεως (CDF) 2005 » Καρδινάλιος Joseph Ratzinger »

 
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF

Καρδινάλιος Joseph Ratzinger

Ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος 16ος, τότε Πρόεδρος της Συνόδου Υπέρ της Πίστεως


Official Letter from Cardinal Ratzinger
Επίσημη επιστολή από τον Καρδινάλιο Ράτσινγκερ. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Η Βασούλα σε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον καρδινάλιο Ράτσινγκερ, λίγο πριν την εκλογή του ως Πάπα. Η συνάντηση αυτή υπήρξε το επιστέγασμα ενός γόνιμου διαλόγου.
Η Βασούλα σε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον καρδινάλιο Ράτσινγκερ, λίγο πριν την εκλογή του ως Πάπα. Η συνάντηση αυτή υπήρξε το επιστέγασμα ενός γόνιμου διαλόγου.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
10 Ιουλίου 2004

Αριθ. Πρωτ. 54/92-19631

Υψηλότατε / Εξοχώτατε,

Όπως γνωρίζετε, το 1995, η Σύνοδος αυτή δημοσιοποίησε μια «ειδοποίηση» (notificazione) επί των γραπτών της κας Βασούλας Ρυντέν. Στη συνέχεια, μετά από αίτηση της ιδίας, έλαβε χώρα εκτεταμένος διάλογος που κατέληξε σε συμπέρασμα, στο οποίο η κα Ρυντέν, με επιστολή της 4ης Απριλίου 2002 που δημοσιεύτηκε στον τελευταίο τόμο «True Life in God» παρέσχε χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με τη συζυγική της κατάσταση, όπως επίσης και για μερικές δυσκολίες που επισημάνθηκαν στην προμνημονευθείσα «ειδοποίηση», σχετικά με τα γραπτά της και τη συμμετοχή της στα μυστήρια. (βλέπε επισυναπτόμενο).

Από τη στιγμή που σε αυτή την χώρα, έγινε μια ορισμένη διάδοση των εν λόγω γραπτών, το Δικαστήριο αυτό θεώρησε χρήσιμο να σας ενημερώσει σε ότι αφορά τα ως άνω. Συγχρόνως, θα είναι ανάγκη να καλέσουμε τους Καθολικούς πιστούς, αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε ομάδες προσευχής οικουμενικού χαρακτήρα που έχει οργανώσει η κα Ρυντέν, να συμμορφωθούν προς την τοποθέτηση των οικείων επισκόπων.

Κοινοποιώντας σε σας τα ως άνω, δράττομαι της ευκαιρίας να σας βεβαιώσω για τα αισθήματα της βαθιάς μου εκτιμήσεως.

Ευλαβέστατος

(Υπογεγραμμένος)

Joseph Card. Ratzinger
Πρόεδρος

(Επισυναπτόμενο)


Στους προέδρους Επισκοπικών Συνόδων
Γαλλίας, Ελβετίας, Ουρουγουάης, Φιλιππίνων και Καναδά

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF