ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/churchpos/cdf2005/grechanswr/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Η Θέση της Εκκλησίας » Τροπολογίες της Συνόδου του Βατικανού υπέρ της Πίστεως (CDF) 2005 » Οι Απαντήσεις της Βασούλας στη Σύνοδο υπέρ της Πίστεως (CDF) δια μέσου του π. Prospero Grech »

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF

Οι Απαντήσεις της Βασούλας στη Σύνοδο υπέρ της Πίστεως (CDF) δια μέσου του π. Prospero Grech

Εισηγητική επιστολή της Βασούλας στον π. Prospero

Ρώμη, 26η Ιουνίου 2002


Αιδεσιμώτατον π. Πρόσπερο Γκρεχ
Κολέγιο Σάντα Μόνικα
Ρώμη

Απάντηση της Βασούλας Ρυντέν στην επιστολή του πατέρα Prospero Grech εκ μέρους της Αυτού Εξοχότητας Καρδιναλίου Ιωσήφ Ράτσινγκερ της Συνόδου του Βατικανού υπέρ της Πίστεως, 4 Απριλίου 2002.

Αγαπητέ π. Πρόσπερο Γκρεχ,

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να απαντήσω στις ερωτήσεις σας σχετικά με τα γραπτά μου και τις δραστηριότητές μου, ερωτήσεις τις οποίες με ιδιαίτερο σεβασμό εκφράσατε στην επιστολή σας της 4ης Απριλίου 2002 και οι οποίες επαναλαμβάνουν την κριτική που εμπεριέχεται στην «Ειδοποίηση» του 1995.

Αντιλαμβάνομαι το έργο και την ευθύνη που έχει ανατεθεί στην σεβαστή σας Σύνοδο στο να «εξετάζει τα πνεύματα» (Α’ Ιωάν. 4:1). Έχω κατά κάποιον τρόπο αντιληφθεί, όλα αυτά τα χρόνια, την πολυπλοκότητα του έργου αυτού της διάκρισης και πόσο λεπτό είναι, καθώς η ίδια κατά την πορεία μου συνάντησα πολλούς ανθρώπους που με πλησίασαν με τον ισχυρισμό ότι και αυτοί είχαν θεϊκές εμπειρίες, τις οποίες ήθελαν να αναμείξουν με τις δικές μου. Από σύνεση και για λόγους υπευθυνότητας, έχω ως αρχή μου να μην τους δίνω σημασία. Επομένως, εκτιμώ το σημαντικό έργο που επιτελείτε στο να προστατεύετε τους πιστούς από κάθε βλαπτική ενέργεια και να διατηρείτε την πίστη καθαρή από ψευδείς εμπειρίες, καθώς επίσης στο να διασφαλίζετε τα αληθινά χαρίσματα που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την Εκκλησία.

Σας είμαι, επίσης, ευγνώμων που μου δίνετε την ευκαιρία να διευκρινίσω και να διαλευκάνω ορισμένες εκφράσεις που πιθανόν να φάνηκαν ασαφείς καθώς είναι γραμμένες σαν σχήματα λόγου και σε ποιητικό ή συμβολικό ύφος. Γνωρίζω, επίσης, ότι είναι ασυνήθιστο που απευθύνομαι σε καθολικούς χριστιανούς όντας ορθόδοξη• αυτό ωστόσο, αντί να θεωρηθεί σαν αταξία, θα επιθυμούσα ταπεινά να είναι μια μικρή συνεισφορά από μέρους μου στην θεραπεία της διάστασης μεταξύ των χριστιανών αδελφών. Έτσι, θα απαντήσω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ερωτήσεις που είχατε την ευγένεια να μου υποβάλετε, με πλήρη εντιμότητα και σαφήνεια, εξίσου βέβαιη για την μεγαλοψυχία, την καλή διάθεση και την κατανόησή σας απέναντι στις περιορισμένες μου ικανότητες να εκφράσω με πληρότητα το πανόραμα του περιεχομένου των 12 τόμων με τον τίτλο «Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή». (TLIG)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CDF | ΕΠΟΜΕΝΟ | ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ PDF