ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/christian/catholic/tardif/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Χριστιανοί Ιερωμένοι, Μοναχοί, Θεολόγοι και Διανοούμενοι » Ρωμαιοκαθολικοί » π. Emiliano Tardif »

 

Ο π. Emiliano Tardif μιλάει για τη Βασούλα

"Σίγουρα ο Κύριος της μιλάει"

Ο π. Εμιλιάνο Ταρντίφ είναι ένας από τους πιο σπουδαίους και δυνατούς σύγχρονους χαρισματικούς. Είναι Καναδός (1928-1999) και το 1955 χειροτονήθηκε Ιεραπόστολος της Ιερής Καρδιάς Ως το 1973 εργάσθηκε με αφοσίωση για τους φτωχούς έως ότου αρρώστησε σοβαρά. Όμως, θεραπεύτηκε αμέσως, με τις προσεχές μιας ομάδας χαρισματικών.Το γεγονός αυτό τον έκανε να ενδιαφερθεί για την Κίνηση των Χαρισματικών και αμέσως μετά ανακάλυψε το εξαιρετικό χάρισμα θεραπείας με το οποίο ήταν προικισμένος. Από τότε ταξίδεψε παντού αναγγέλλοντας σε όλους ότι "ο Ιησούς είναι ζωντανός." Στις θεραπευτικές λειτουργίες του συνέρεαν πλήθη. Ο π. Ταρντίφ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους θεραπευτές όλων των εποχών. Του αποδίδονται εκατοντάδες χιλιάδες θεραπείες, πολλές από τις οποίες είναι προσεκτικά τεκμηριωμένες. Μεταξύ των θεραπευμένων υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πασχόντων από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και AIDS.

Toν Οκτώβριο 1996, σε μια συνέντευξη στον Ιταλό δημοσιογράφο Μαρίνο Παρόντι, ο π. Ταρντίφ διευκρίνισε τη θέση του ως προς τη Βασούλα και την Αληθινή εν Θεώ Ζωή.

Όταν ζητήθηκε η γνώμη του για τη Βασούλα Ρύντεν, απάντησε:

"Νομίζω ότι είναι μια αυθεντική και ειλικρινής μυστικός. Είναι βέβαιο ότι ο Κύριος της μιλάει. Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή είναι γεμάτη θησαυρούς. Πως θα ήταν δυνατό η γυναίκα αυτή να το έχει κάνει μόνη της; Βρίσκω πολύ θετική την πρόσφατη επέμβαση του Καρδινάλιου Ράτζινγκερ. Όχι μόνο αναγνώρισε τους πολυπληθείς, εμφανείς και πολύ θετικούς καρπούς της αποστολής της Βασούλας αλλά και αναγνώρισε πλήρως στους πιστούς το δικαίωμα να συνεχίσουν να διαδίδουν τα μηνύματα. Τέλος, το έγγραφο που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Πίστεως και των Ηθών ήταν παράλογο. Ανυπόγραφο, με τέλεια άγνοια του μηνύματος και της αποστολής της μυστικού."

Το 1980 ο π. Ταρντίφ ίδρυσε μια νέα χαρισματική κοινότητα, τους Υπηρέτες του Ζωντανού Χριστού, που απλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Η έδρα της κοινότητας είναι στο Σάντο Ντομίνγκο, όπου ο π. Ταρντίφ ζει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο οκτώ μήνες το χρόνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ο π. Ταρντίφ είναι προικισμένος με πολύ δυνατό "χάρισμα γνώσης" και επίσης πολύ δυνατό "χάρισμα διάκρισης." Θεωρείται ένας από τους ηγέτες του Παγκόσμιου Χαρισματικού Κινήματος. Έχει επίσης γράψει επιτυχημένα βιβλία, μεταξύ αυτών ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, στη φλόγα της Αγάπης και η Νέα Πεντηκοστή.