ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/testimonies/christian/catholic/arguel/www.tlig.org/el/testimonies/christian/catholic/arguel/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Μαρτυρίες » Χριστιανοί Ιερωμένοι, Μοναχοί, Θεολόγοι και Διανοούμενοι » Ρωμαιοκαθολικοί » Επίσκοπος Ramon C. Arguelles »

 

Επίσκοπος Ramon C. Arguelles

Προς όλους τους αγαπητούς εφημέριους και τους ποιμαντορικούς εργάτες των Φιλιππίνων του εξωτερικού.

Δόξα στον Ιησού και τη Μαρία!

Πιθανώς είναι ένα από τα σημεία των καιρών ότι πολλοί στον τομέα των λαϊκών αισθάνονται ένα ιδιαίτερο κάλεσμα από το Θεό να ταχθούν στην υπηρεσία του Ευαγγελίου. Η κυρία Βασούλα Ρύντεν, πιστεύω, είναι μία από αυτούς. Η Εκκλησία θα χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να αναγνωρίσει επισήμως την αυθεντικότητα των λεγόμενων ιδιωτικών αποκαλύψεων. Κανονικά δεν κάνει καμία οριστική κρίση ενόσω οι «προνομιούχοι» ζουν ακόμα. Ακόμα και μετά από τη διακήρυξη της δογματικής ορθότητας και της πραγματικότητας της λεγόμενης θείας γνώσης, δεν υποχρεώνει κανένα να προσχωρήσει σε αυτές. Αλλά η Εκκλησία αναγνωρίζει τη συνεισφορά ανθρώπων όπως η Βασούλα στο έργο του ευαγγελισμού της.

Η Βασούλα δεν είναι καν Καθολική. Δεν ήταν καν ευσεβές μέλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά κάποια στιγμή στη ζωή της, διαισθανόμενη ουράνια παρέμβαση, έγινε θερμή πιστή του Χριστού και, χωρίς να το συνειδητοποιεί, άρχισε να εργάζεται για τη Χριστιανική Ενότητα. Η κίνησή της, «Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή», κάνει πολύ καλό σε όλους, ιδιαιτέρως μάλιστα στην ανανέωση πολλών χριστιανών και τον ευαγγελισμό εκείνων που δεν είχαν ακούσει για τον Ιησού ποτέ πριν.

Δε διστάζω να σας τη συστήσω. Παρακαλώ επιτρέψτε της να μιλήσει σε Φιλιππινέζους μετανάστες για το βίωμα της πίστης της. Θέλω οι απλοί Φιλιππινέζοι να διαπλαστούν από εκείνη και να αποκτήσουν μεγαλύτερη πεποίθηση για τις δυνατότητές τους ως ευαγγελιστές της Τρίτης Χιλιετίας. Παρακαλώ να γνωρίζετε ότι η κίνηση για τη διάδοση της «Αληθινής εν Θεώ Ζωής» μεταξύ των απόδημων Φιλιππινέζων έχει την έγκριση και ενθάρρυνσή μου.

Ευχαριστώντας σας για τη συνεχή υποστήριξή σας, σας εύχομαι πολύ Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχές και γεμάτο χάρη Νέο Έτος 2004.

Ειλικρινά δικός σας εν Ιησού και Μαρία

Επίσκοπος Ramon C. Arguelles
20 Δεκεμβρίου 2003