ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s6/www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s6/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσευχές » Ο Δρόμος του Σταυρού » Η Αγία Βερονίκη σφουγγίζει το Πρόσωπο του Ιησού »

 

Ο Δρόμος του Σταυρού

Μελέτη από την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

6. Η Αγία Βερονίκη σφουγγίζει το Πρόσωπο του Ιησού

Τους επέτρεψα να Με στεφανώσουν με ακάνθινο στεφάνι. Τους επέτρεψα να Με περιγελάσουν και να Με φτύσουν στο Άγιο Πρόσωπό Μου (3 Μαρτίου, 1989) Τότε, ένιωσα κάποιον να Μου σκουπίζει το πρόσωπο. (9 Νοεμβρίου, 1986) Το ότι Με κοίταξες Με παρηγορεί. Πες τους ότι χρειάζεται τόσο λίγο, για να παρηγορηθώ. Έλα και ύμνησε Με, αγαπώντας Με. (7 Ιουνίου, 1987 )

Αν μονάχα ξέρατε πόσο είμαι έτοιμος να συγχωρήσω τα εγκλήματα της εποχής σας με μια μόνο ευγενική ματιά προς Εμένα, μια μικρή στιγμή μεταμέλειας, ένα στεναγμό διστακτικότητας, μια μικρή επανεξέταση. Ένα χαμόγελο στο Άγιο Πρόσωπό Μου και θα συγχωρήσω και θα ξεχάσω. Δε θα κοιτάξω ούτε τις πληγές Μου, θα σβήσω από τη θέα Μου όλες σας τις κακίες και αμαρτίες, αν είχατε έστω και μια στιγμή μεταμέλειας, και όλος ο Ουρανός θα γιόρταζε τη χειρονομία σας, γιατί το χαμόγελό σας και η ευγενική σας ματιά θα γίνει δεκτή από Μένα σαν λιβάνι κι αυτή η μικρή στιγμή μεταμέλειας θα ακουστεί σα νέος ύμνος από Μένα. (29 Αυγούστου, 1989 )