ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s2/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσευχές » Ο Δρόμος του Σταυρού » Ο Ιησούς σηκώνει το Σταυρό Του  »

 

Ο Δρόμος του Σταυρού

Μελέτη από την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

2. Ο Ιησούς σηκώνει το Σταυρό Του
(Μτ27.31, Μκ 15.20, Λκ 23.26, Ιω 19.17)

Μου δέσανε τα Πόδια με σχοινιά και Μου είπαν να περπατήσω προς τα κει που ήταν ο Σταυρός Μου. Κόρη Μου, δεν μπορούσα να περπατήσω, αφού είχαν δεμένα τα Πόδια Μου. Μ' έριξαν καταγής και Μ' έσυραν από τα μαλλιά έως το Σταυρό Μου. Ο πόνος Μου ήταν ανυπόφορος. Κομμάτια από τη σάρκα Μου, που κρέμονταν μετά το Μαστίγωμα, αποσπάσθηκαν βίαια. Χαλάρωσαν τα σχοινιά στα πόδια Μου και Με κλώτσησαν για να Με κάνουν να σηκωθώ και να σηκώσω το φορτίο Μου. Δεν μπορούσα να δω που ήταν ο Σταυρός Μου, γιατί τα Μάτια Μου ήταν γεμάτα από το αίμα Μου, που κυλούσε πάνω στο Πρόσωπο Μου από τ' αγκάθια, που είχαν χωθεί στο Κεφάλι Μου. Τότε σήκωσαν το Σταυρό Μου και τον έβαλαν πάνω στους ώμους Μου, σπρώχνοντάς Με προς την πύλη. Κόρη μου, πόσο βαρύς ήταν ο Σταυρός που είχα να σηκώσω! Προχώρησα στα τυφλά προς την πύλη, οδηγημένος από το μαστίγιο πίσω Μου. Προσπαθούσα να δω το δρόμο Μου μέσα από το Αίμα που μου έκαιγε τα Μάτια. (9 Νοεμβρίου, 1986)

The cross you will bear is My Cross of Peace and Love, but to bear My precious Cross, daughter, you will have to do much self-sacrifice; be strong and bear My Cross with love; with Me you will share it and you will share My sufferings.