ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s14/www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s14/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσευχές » Ο Δρόμος του Σταυρού » Ο Ενταφιασμός »

 

Ο Δρόμος του Σταυρού

Μελέτη από την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

14. Ο Ενταφιασμός
(Μτ 27.60, Μκ 15.46, Λκ 23.53, Ιω 19.41-42)

Θα σας σηκώσω από τους τάφους σας και θα σας φέρω πίσω στον τόπο σας, στην Ιερή Μου Καρδιά.
(10 Απριλίου, 1990)

Κι εσύ, παιδί Μου, που Με διαβάζεις ή Με ακούς, εσύ που σε επισκέφθηκα στον τάφο σου και σου εμφύσησα την Πνοή Μου, σου λέω: ακολούθησε τα ματωμένα ίχνη που αφήνω για σένα πίσω Μου σαν σημάδι. Κι αν κάποιος περαστικός σε σταματήσει στο δρόμο και σε ρωτήσει, πες του ότι είσαι μαθητής Μου κι Εγώ, ο Δάσκαλός σου κι ότι πηγαίνεις να δώσεις μαρτυρία για έναν Χριστό εσταυρωμένο, έναν Χριστό αναστημένο. Κι αν σε σταματήσει κάποιος έμπορος, φυλάξου από την ατιμία του, πρόσεξε μην ανταλλάξει το Σταυρό που σου έδωσα με κάποια διεφθαρμένη υποτιθέμενη σοφία. Δίχως ήχο, δίχως λέξη, αγκάλιασε με περισσότερο πάθος το ραβδί πάνω στους ώμους σου κι ακολούθησε τα ίχνη του Αίματός Μου που θα σε οδηγήσουν σε Μένα… Κι αν κάποιος απ’αυτούς αρχίσει να προχωρεί κατά πάνω σου, μην καλύψεις το πρόσωπό σου από τις προσβολές ή τα χτυπήματα, πρόσφερε και τα νώτα σου, για να σε αναγνωρίσουν από τις πληγές σου. Αυτές ας γίνουν η τέλεια απομίμηση των Πληγών Μου, γιατί θα σου δοθούν απ’αυτούς τους ίδιους που χτύπησαν Εμένα, τον Δάσκαλο σου. Και τότε, το Σημείο του Υιού του Ανθρώπου θα φανεί στο στερέωμα. Ένα μεγάλο φως θα φανεί μέσα στο σκοτάδι σας, γιατί Εγώ, ο Άγιος εννοώ να σας σώσω για χάρη του ονόματός Μου. (22 Οκτωβρίου, 1990)

Έλα, παιδί Μου, εσύ που Με ακούς ή Με διαβάζεις, σου έδειξα και πάλι την Αγάπη Μου με αυτή τη μαρτυρία. Μη λες ότι είμαι πολύ απομακρισμένος για ν’αγαπώ, γιατί αυτή τη στιγμή τα Μάτια Μου σε κοιτάζουν με ιδιαίτερη τρυφερότητα και με μια αγάπη που ποτέ δε θα μπορέσεις πλήρως να αντιληφθείς. Αν χρειαζόταν να επιστρέψω για χάρη σου και μόνο, για να σε λυτρώσω, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό θα ερχόμουν να επαναλάβω το Πάθος Μου, για χάρη σου και μόνο! Με πιστεύεις τώρα όταν σου λέω ότι κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη από κείνον που προσφέρει τη ζωή του για χάρη των φίλων του;

Σου τα λέω όλα αυτά για να βρεις την ειρήνη σου στην Ιερή Μου Καρδιά, για να βρεις την Αληθινή Ζωή σε Μένα, για να βρεις αληθινή αγάπη και ανάπαυση σε Μένα, το Θεό σου. Γνωρίζω ότι είσαι αδύναμος, παιδί Μου, αλλά η αδυναμία σου έλκει την Παντοδυναμία Μου.

Μπορείς ν’αντιληφθείς όλη τη σημασία των λόγων Μου; Λέω, ειρήνη σε σένα! Είμαι το Θύμα της Αγάπης που σου μιλά, είμαι Αυτός που σου έδωσε αυτή τη μαρτυρία Αγάπης σαν υπενθύμιση της Αγάπης Μου. Απορρόφησέ Με και επίτρεψέ Μου να σε πλημμυρίσω. Νιώσε πόσο λαχταρά η Καρδιά Μου μια ανταπόκριση αγάπης! Μη Μου αντιστέκεσαι. Έλα σε Μένα όπως είσαι, έλα να πιεις από τον χείμαρρο της Καρδιάς Μου και θα διψάσεις ακόμη πιο πολύ. Ω, πάρα πολλοί από σας πλανήθηκαν μακριά από την Αλήθεια και πήγαν από δω κι από κει. Η Αλήθεια είναι η ΑΓΑΠΗ. Εγώ είμαι η Αλήθεια. Γίνετε μάρτυρες της Αλήθειας. Λάβετε το Άγιο Πνεύμα της Αλήθειας, λάβετε το Άγιο Πνεύμα της Χάριτος. (22 Οκτωβρίου, 1990)