ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/prayers/stations/s11/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσευχές » Ο Δρόμος του Σταυρού » Ο Ιησούς καρφώνεται πάνω στο Σταυρό »

 

Ο Δρόμος του Σταυρού

Μελέτη από την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

11. Ο Ιησούς καρφώνεται πάνω στο Σταυρό (Μτ 27.35+55, Μκ 15.24, Λκ 23.33+49, Ιω 19.18)

Γρήγορα κάρφωσαν τους καρπούς Μου πρώτα, και έπειτα αφού χώθηκαν τα καρφιά στο σταυρό, τέντωσαν το τσακισμένο Μου σώμα και κάρφωσαν τα πόδια Μου με βία. Κόρη Μου, ω, κόρη Μου, τι πόνος! Τι αγωνία! Τι μαρτύριο της ψυχής Μου! Εγκαταλειμμένος από τους αγαπημένους Μου, απαρνημένος από τον Πέτρο, πάνω στον οποίο θα θεμελίωνα την Εκκλησία Μου, απαρνημένος από τους υπόλοιπους φίλους Μου, αφημένος ολομόναχος, εγκαταλειμμένος στους εχθρούς Μου. Έκλαψα, η ψυχή Μου ήταν περίλυπη. (9 Νοεμβρίου, 1986)

Τους επέτρεψα να Με σταυρώσουν - όλα, από Αγάπη για σας. Ω! Παιδιά του Εσταυρωμένου! Πώς μπορέσατε να ξεχάσετε όλα όσα έκανα για σας; Η Σοφία κατέβηκε για να συλληφθεί με τη βία και το νόμο. Περιφρονήθηκα, αποδοκιμάστηκα από τους ανθρώπους για να σηκώσω τα δικά σας παθήματα. Καρφώθηκα πάνω στο Ξύλο για να ελευθερώσω εσάς. Τους επέτρεψα να Με σταυρώσουν για να σας λυτρώσω. Δέχτηκα έναν άκρως οδυνηρό θάνατο, για να μπορέσει η ψυχή σας να ζήσει και να αξιωθεί να μοιραστεί τη βασιλεία Μου. Άφησα το Αίμα Μου να χυθεί Ποτάμια, για να κερδίσετε την Αιώνια Ζωή. Για χάρη σας αφέθηκα να εκληφθώ ως αμαρτωλός. (3 Μαρτίου, 1989)

Πώς μπορείτε να μην αγαπάτε ο ένας τον άλλο; Πώς είναι δυνατόν να Με τιμάτε όταν επιλέγετε και απορρίπτετε;