ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/an-nahar2/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσκυνηματικά Ταξίδια και Συναντήσεις  » Λίβανος, Συρία, Ιορδανία, Προσκύνημα 2005 » Η οικογένεια της «Αληθινής Εν Θεώ Ζωής» επισκέφτηκε τη Maghdouche και την Παναγία της Mantara »

 

Η οικογένεια της «Αληθινής Εν Θεώ Ζωής» επισκέφτηκε τη Maghdouche και την Παναγία της Mantara

Εφημερίδα της An-Nahar καλύπτει το προσκύνημα της ΑΕΘΖ

21-05-2005

Μέλη της «Αληθινής Εν Θεώ Ζωής» από όλο τον κόσμο περιοδεύουν τώρα ανά το Λίβανο προκειμένου να επισκεφθούν ιερούς τόπους και αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Τριακόσιοι περίπου προσκυνητές, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί, από 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Λιβάνου.

Επισκέφθηκαν την πόλη Maghdouche, όπου τέλεσαν Θεία Λειτουργία στη βασιλική της Παναγίας της Mantara, στην οποία πρωτοστάτησε ο Μελχίτης επίσκοπος Georges Kahhaleh από τη Βενεζουέλα, βοηθούμενος από τον ενοριακό ιερέα της Maghdouche, π. Toufic Hourani, καθώς επίσης και από τον π. Samir Nohra, ιερέα του προσκυνήματος της Παναγίας της Mantara.

Παρόντες ήταν ο Μελχίτης Αρχιεπίσκοπος Σιδώνος και Deir-el-Amar Αρχιεπίσκοπος Georges Kwaiter καθώς και αρκετοί μοναχοί και μοναχές.

Αργότερα, όλοι επισκέφθηκαν το ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Mantara και το σπήλαιο όπου η Παναγία περίμενε τον Ιησού, όταν Εκείνος επισκέφθηκε το παραθαλάσσιο χωριό της Sarepta στο νότιο Λίβανο.

Η οργανώτρια του προσκυνηματικού ταξιδιού Βασούλα Ρύντεν, δήλωσε ότι το προσκύνημα στους Άγιους Τόπους θα συμπεριλάβει εκτός από το Λίβανο, τη Συρία, και την Ιορδανία.