ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/an-nahar/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσκυνηματικά Ταξίδια και Συναντήσεις  » Λίβανος, Συρία, Ιορδανία, Προσκύνημα 2005 » Ο Πρόεδρος του Λιβάνου απευθύνει χαιρετισμό στη Βασούλα και στους προσκυνητές της ΑΕΘΖ »

 

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου απευθύνει χαιρετισμό στη Βασούλα και στους προσκυνητές της ΑΕΘΖ

Το προσκύνηματικό ταξίδι ξεκίνησε στο Λίβανο και ο Πρόεδρος του Λιβάνου συνάντησε την Βασούλα και μια ομάδα προσκυνητών στο προεδρικό μέγαρο. Η συνάντηση δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα σε διάφορες λιβανέζικες εφημερίδες. Παρακάτω παρατίθενται δύο αντίγραφα από άρθρα εφημερίδων:

Εφημερίδα «Lahoud» - Υπότιτλος: Ο Λίβανος θα υπερνικήσει την κρίσιμη κατάσταση που υπομένει και η ενότητα του λαού του είναι η θεμελιώδης απάντηση σε όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την καταστροφή της.

Εφημερίδα «Αn-Nahar» 20-05-2005

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Λιβάνου κος. Εmile Lahoud, διαβεβαίωσε ότι η ενότητα του Λιβανικού λαού είναι η θεμελιώδης απάντηση σε κάθε προσπάθεια που θα μπορούσε να απειλήσει τον Λίβανο με κάποιο τρόπο.

Ο Πρόεδρος δέχθηκε μερικά μέλη της «Αληθινής Εν Θεώ Ζωής» στα πλαίσια ενός προσκυνηματικού ταξιδιού στον Λίβανο, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές, και λαϊκοί, από 45 χώρες.

Το ταξίδι περιελάμβανε τη Συρία και την Ιορδανία, καθώς επίσης και επισκέψεις σε αντιπροσώπους χριστιανικών και μουσουλμανικών ομολογιών.

Η Βασούλα Ρύντεν, διοργανώτρια του ταξιδιού, ανέφερε σε μια σύντομη ομιλία της, την αποστολή της ΑεΘΖ, επισημαίνοντας κυρίως μια έκκληση για ενότητα, ειρήνη, συμφιλίωση και αγάπη μεταξύ των λαών της γης. Επίσης είπε ότι «το ταξίδι τους στο Λίβανο στόχευε στο να επισημάνει την αποστολή αυτής της χώρας στον κόσμο», καθώς επίσης και να επισκεφτεί τα 3 φιλανθρωπικά κέντρα που υποστηρίζονται από την ΑεΘΖ, των οποίων κύριος στόχος είναι η φροντίδα των άπορων και φτωχών, παρέχοντας τρόφιμα, ιματισμό, και σύντομα ιατρική φροντίδα. Υπάρχουν 133 κέντρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Λίβανο, που διαδίδουν την αγάπη, την ειρήνη και τη συμφιλίωση.

Ο Πρόεδρος Lahoud χαιρέτησε τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται από την ΑεΘΖ σε όλο τον κόσμο και κυρίως στο Λίβανο. Πρόσθεσε: «Η παρουσία σας στο Λίβανο είναι μια ευκαιρία για να επισημανθούν οι ιδιομορφίες αυτής της χώρας, όπου όλες οι ομολογίες συνυπάρχουν με ένα πνεύμα αλληλεγγύης, συγχώρεσης και συνεργασίας, και έτσι ο Λίβανος έγινε αυτό που ο πρώην Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' όρισε, μια χώρα που έχει αναλάβει μια αποστολή. Κι αυτή η μικρή χώρα θα συνεχίζει να δίνει μαρτυρία γι’ αυτές τις αξίες, και θα γίνει πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός Lahoud πρόσθεσε "ο Λίβανος θα ξεπεράσει την σημερινή κρίσιμη κατάσταση χάρη στην επαγρύπνηση και την σταθερότητα των παιδιών του». Πρόσθεσε ότι η ενότητα του λαού στο Λίβανο, είναι η κύρια απάντηση σε όλες τις αντίθετες προσπάθειες που στόχο έχουν την καταστροφή της. Μετά χαιρέτησε τους Λιβανέζους που έχουν μεταναστέψει σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι είναι ένας μεγάλος θησαυρός για το Λίβανο.