ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/advisor/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Πνευματικότητα » Προσκυνηματικά Ταξίδια και Συναντήσεις  » Λίβανος, Συρία, Ιορδανία, Προσκύνημα 2005 » Σύμβουλος του Βασιλιά της Ιορδανίας καλωσορίζει την Βασούλα και τους προσκυνητές της ΑεΘΖ »

 

Σύμβουλος του Βασιλιά της Ιορδανίας καλωσορίζει την Βασούλα και τους προσκυνητές της Αληθινής εν Θεώ Ζωής

The Royal Hashemite Court: Ο κος Akel Biltaji, Σύμβουλος της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah του Β’ απευθύνεται στη Βασούλα και στους προσκυνητές της ΑΕΘΖ στο Αμμάν, Ιορδανία, τον Μάϊο 2005

Mr. Akel Biltaji

Μου συνέστησαν να σε δεχτώ Βασούλα και ελπίζω να το δεχτείς.

Εξοχότατε Επίσκοπε Abu El-Assal, επίσκοποι, ιερείς, αδερφοί και αδερφές:

Το όνομά μου είναι Akel Biltaji. Βρίσκομαι εδώ εκ μέρους της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Abdullah του Β’. Σας καλωσορίζουμε στην Ιορδανία!

Εδώ ξεκίνησαν όλα…Εδώ είναι το λίκνο της πίστης, βαδίζοντας και ακολουθώντας τα βήματα του Αβραάμ, του Ιακώβ, του Μωυσή, του Ηλία, του Ιωάννη του Βαπτιστή, του Ιησού και του Μωάμεθ. Εδώ είναι που ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ αγαπάνε τον ένα Θεό.

Αυτό το ταξίδι, απ’ ότι κατάλαβα από εσένα, Βασούλα, έχει να κάνει με την αγάπη, την συμφιλίωση, την ανεκτικότητα και την υπομονή, ότι ακριβώς χρειάζεται εδώ. Αυτή είναι η γη όπου ο Μωυσής ζήτησε από όλους μας να έρθουμε, αυτή είναι η γη όπου οι Ουρανοί άνοιξαν και δήλωσαν στην βάπτιση του Ιησού: «αυτός είναι ο Υιός Μου ο αγαπητός, αυτός είναι ο Εκλεκτός Μου…»

Σας καλωσορίζουμε και θα θέλαμε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας το μήνυμά μας. Το μήνυμα του Ισλάμ θα θέλαμε να γίνει γνωστό. Το Ισλάμ είναι αγάπη. Είθε ο πολυεύσπλαχνος και ελεήμων Θεός να μας ακούει. Το Ισλάμ είναι έλεος. Το να είναι κάποιος Μουσουλμάνος σημαίνει να αναγνωρίζει τους άλλους. Δεν μπορώ να είμαι Μουσουλμάνος εάν δεν είμαι Χριστιανός και εάν δεν είμαι Εβραίος. Αυτή είναι η πεποίθηση, σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Στο πνεύμα που έχει τώρα ο καθένας από εμάς, είτε σε μοναστήρι, σε τέμενος, σε ιερό, ή σε συναγωγή, είθε ο κόσμος να δει το πνεύμα που μεταφέρεις εσύ, Βασούλα, και που μπορώ εγώ να δω στα πρόσωπα, τα χαμόγελα, την αγάπη των προσκυνητών από 50 χώρες. Οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να το κάνουν αυτό… Η θρησκεία το έκανε. Γι’ αυτό πρέπει να στηριζόμαστε πάντα στις αξίες μας...

Από την καρδιά της Ιορδανίας, το Αμάν, και εξ’ ονόματος της Αυτού Μεγαλειότητας, σας ευχαριστούμε που ανοίξατε τις καρδιές μας, το πνεύμα και τα μάτια μας. Έχουμε πανσέληνο για εσάς απόψε, για να κοιμηθείτε καλά. Σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο ταξίδι και ο Θεός να σας ευλογεί.