ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/mission/reports/2016/singapore-2016/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Αποστολή » Αναφορές από Ομιλίες της Βασούλας » 2016 Αναφορές » Αποστολή στη Σιγκαπούρη »

 

Αποστολή στη Σιγκαπούρη

 19-23 Μαρτίου 2016

Από την Ινδονησία φθάσαμε στη Σιγκαπούρη το απόγευμα της 19ης  Μαρτίου. Στο αεροδρόμιο συναντήσαμε τη Cecilia που είχε φτάσει λίγο νωρίτερα από τις Φιλιππίνες. Το παλιό γκρουπ προσευχής της Σιγκαπούρης είχε δυσκολία να συνεχίσει την ύπαρξη του, ένας από τους λόγους ήταν γιατί δεν είχε απολύτως καμία υποστήριξη από τον κλήρο, στην πραγματικότητα έμοιαζαν με τους πρώτους κρύπτο-χριστιανούς! Αυτή τη φορά, στην επίσκεψη μας, κανένα από τα παλιά μέλη δεν ήρθε στην ιδιωτική συνάντηση με την Βασούλα… Μόνο ένα άτομο παρέμεινε αφοσιωμένο στα Μηνύματα, και προσκάλεσε αυτή τη φορά την Βασούλα, και ο οποίος προσπαθούσε πολύ σκληρά να δημιουργήσει μία νέα ομάδα προσευχής και να κρατήσει ζωντανά τα Μηνύματα της ΑΕΘΖ στη Σιγκαπούρη. Αυτός είναι ο Lionel, αναγνώστης των μηνυμάτων της ΑΕΘΖ εδώ και πολλά χρόνια. Ήρθε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί την Βασούλα και εμάς με προφανή χαρά που θα συναντούσε την Βασούλα μετά από καιρό, αλλά και για να μας ενημερώσει για τα δυσάρεστα νέα...

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Μαρτίου, Κυριακή των Βαΐων παρακολουθήσαμε την Λειτουργία στο ναό του Αγίου Ιωσήφ που είχε χτιστεί το 1900 από Πορτογάλους ιεραποστόλους. Μετά τη Λειτουργία, η Βασούλα συνάντησε μερικούς αναγνώστες των μηνυμάτων από την παλιά ομάδα προσευχής. Ο  Lionel κατάφερε να προσκαλέσει λίγα άτομα στο σπίτι του στις 22 Μαρτίου για να δείξει ένα βίντεο και να παρουσιάσει την αποστολή της ΑΕΘΖ καθώς και να μιλήσει για  την σημασία των Μηνυμάτων. Παρουσίασε σε όλους την Βασούλα και εκείνη ξεκίνησε να εξιστορεί πως ξεκίνησε η αποστολή της, στην αρχή με τον φύλακα άγγελο της Δανιήλ, τον Ουράνιο Πατέρα και όλη τη συνέχεια.

Η Βασούλα ενώ μιλάει στη μικρή ομάδα 

Η Βασούλα μίλησε επίσης για τα Οικουμενικά προσκυνηματικά ταξίδια της ΑΕΘΖ, προτρέποντας τους να συμμετάσχουν σε αυτά την επόμενη φορά, επίσης μίλησε για τις πνευματικές συνάξεις και προσπάθησε να τους ενθαρρύνει να οργανώσουν μια τέτοια πνευματική σύναξη στη Σιγκαπούρη. Αναφέρθηκε στα «Σπίτια της Παναγίας», (Beth Myriams), τα οποία είναι μία εθελοντική εργασία αγάπης. Η Βασούλα ολοκλήρωσε την μαρτυρία της διαβάζοντας την προσευχή που της έδωσε ο Θεός στις 13 Φεβρουαρίου 2016. Στη συνάντηση αυτή τους προειδοποίησε πως θα υπάρχουν πάντα διώξεις, αλλά θα πρέπει να μείνουν δυνατοί, έχοντας εμπιστοσύνη στον Ιησού. Οι προσευχές χρειάζονται πάντα και ποτέ δεν πάνε χαμένες, τόνισε η Βασούλα,  θυμίζοντας τους ότι δεν είναι μόνοι σαν μια ομάδα προσευχής στην Ασία, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα γκρουπ προσευχής σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ο Lionel, ευχαρίστησε όσους αποδέχθηκαν την πρόσκλησή και ήρθαν να γνωρίσουν και να ακούσουν την μαρτυρία της Βασούλας. Στη μαρτυρία που έδωσε είπε, πως η πρώτη φορά που συνάντησε την Βασούλα στην Σιγκαπούρη ήταν το 2003. Σε αυτή την ομιλία, είδε το πρόσωπο του Ιησού να εμφανίζεται στο πρόσωπο της και συγκλονίσθηκε. Πήρε όλα τα βιβλία της ΑΕΘΖ, τα οποία έχει διαβάσει από τότε αρκετές φορές. Από τότε ο Lionel έγινε μάρτυρας της ΑΕΘΖ, και έψαχνε τρόπους να προωθήσει τα Μηνύματα. Πρέπει όλοι μας να προσευχόμαστε για την Σιγκαπούρη ώστε να τα μηνύματα της ΑΕΘΖ να απλωθούν και η ομάδα προσευχής να μείνει ενωμένη και δυνατή. Άλλωστε, όταν ο Κύριος έδειξε τον Εαυτό Του πάνω στο πρόσωπο της  Βασούλας για να το δεί ο Lionel, γνώριζε πως αυτός ο άνθρωπος θα παρέμενε δυνατός και πιστός.

Η Βασούλα ευχαρίστησε τον Lionel για τη θερμή φιλοξενία και τους φίλους της ΑΕΘΖ που παρευρέθηκαν σ’ αυτή την ομιλία, αλλά κυρίως, για την αφοσίωσή του στον Ιησού Χριστό.

Η αποστολή της Βασούλας στις τέσσερεις χώρες της Ασίας (Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ινδονησία και Σιγκαπούρη) που διήρκεσε δεκαεννέα ημέρες, ολοκληρώθηκε.

Εν Χριστώ,

Γεθσημανή Βλασερού