ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/mission/reports/2011/bregentz-austria-2011/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Αποστολή » Αναφορές από Ομιλίες της Βασούλας » 2011 Αναφορές » Ομιλία στο Μπρέγκεντς - Αυστρία »

 

H Βασούλα προσκαλείται στην αυστριακή πόλη Μπρέγκεντς

2 Οκτωβρίου, 2011

 

Προετοιμάζοντας την ομιλία της Βασούλας
Προετοιμάζοντας την ομιλία της Βασούλας

Η Βασούλα συνοδευόμενη από τη Χίλντεγκαρντ Παναγιωτά προσγειώθηκαν στη Ζυρίχη, έπειτα από παραμονή δύο ημερών στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου κατοικούν μόνιμα συγγενείς της Βασούλας.

Λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην Ελλάδα και των απεργιών στο αεροδρόμιο αλλά και σε όλη τη χώρα, εξ αιτίας της οικονομικής κατάρρευσης, η Βασούλα αποφάσισε ορθά να ξεκινήσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, αντί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου. Αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν θα μπορούσε να παραστεί στις προγραμματισμένες για την Αυστρία και Γερμανία εκδηλώσεις.

Ο διπλωματούχος μηχανικός Χάινριχ Γιόχουμ-ένα από τα μέλη της ομάδας προσευχής μας- είχε τη χαρά να τη μεταφέρει οδικώς από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο ελβετικό φραγκισκανό μοναστήρι «Tübach», στην πόλη Ρόρσαχ της Ελβετίας, κοντά στα αυστριακά σύνορα. Εδώ συγκεντρώνεται κάθε εβδομάδα η ομάδα προσευχής των φίλων της ΑΕΘΖ με την Άστριντ Άιζενρινγκ και τελείται περισυλλογή ενώπιον της ευχαριστιακής παρουσίας του Ιησού!

Η Άστριντ ξενάγησε τη Βασούλα σε αυτή την υπέροχη ρωμαιοκαθολική εκκλησία που είναι διακοσμημένη κατά το βυζαντινό ύφος. Η ελβετική ομάδα προσευχής βοήθησε πολύ στην προετοιμασία και οργάνωση της ομιλίας της Βασούλας στη δυτική Αυστρία, στη λίμνη της Κωσταντίας, κοντά στο Μπρέγκεντς, την πρωτεύουσα του κρατιδίου μας. Οι ομάδες προσευχής των δύο χωρών συνεργάστηκαν με πνεύμα ενότητας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μετά τη μικρή αυτή στάση η Χάινι μας μετέφερε με το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο στο Μπρέγκεντς. Εκεί, εγώ και η μεταφράστρια και κάτοχος διπλού μάστερ, Γιούντιτ Γκρούμπερ, περιμέναμε τις δύο κυρίες για να τις υποδεχθούμε με μία ανθοδέσμη.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζητήσαμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, οπότε και ολοκληρωνόταν η αποστολή της Βασούλας στην Αυστρία.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 2011

Την Παρασκευή το πρωί 21 Οκτωβρίου 2011, στις 10:00 πμ, έγινε η συνάντηση με τον κλήρο, στο ξενοδοχείο που έμεναν η Βασούλα και η Χίλντεγκαρντ. Συμμετείχαν 4 ιερείς από την Αυστρία και μία μοναχή από την Ελβετία.

Στη συνάντηση προστέθηκε και ο πατέρας Ρολφ Μαρία Ράιχλε, που βοήθησε πολύ στην παρουσίαση της ΑΕΘΖ, των μηνυμάτων και της Βασούλας.

Σε γενικές γραμμές η συνάντηση αυτή είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και δυναμική!

Η συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα, ωστόσο κανείς από τους προσκεκλημένους 15 δημοσιογράφους δεν εμφανίστηκε! Το ίδιο συνέβη και στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τη Βασούλα αυτό αποτελεί σημείο αδιαφορίας, πεισματικής αντίστασης και μεγάλης αποστασίας.

Κάναμε λοιπόν ένα μικρό περίπατο με το υπερυψωμένο τρένο στο Πφέντερ, το βουνό πάνω από το Μπρέγκεντς. Στη Βασούλα και τη Χίλντεγκαρντ άρεσε πολύ η θέα προς τη λίμνη Κωνσταντία και τα βουνά που την περιβάλλουν, αλλά και ο καφές με στρούντελ κρέμας που δοκίμασαν σε αυστριακό ορεινό εστιατόριο.

 

Η Βασούλα, η Χίλντεγκαρντ, η μεταφράστρια Γιούντιτ και ο Χάινριχ που τους μετέφερε, φωτογραφίζονται στα βουνά πάνω από το  Μπρέγκεντς
Η Βασούλα, η Χίλντεγκαρντ, η μεταφράστρια Γιούντιτ και ο Χάινριχ που τους μετέφερε, φωτογραφίζονται στα βουνά πάνω από το Μπρέγκεντς

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 2011

Περί τα 350 άτομα από Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία ήρθαν στην ομιλία στην αίθουσα Χόφσταικ στο Λάουτεραχ κοντά στο Μπρέγκεντς.

 

Η Βασούλα λίγο πριν την ομιλία της με τον διπλωματούχο μηχανικό Χάινριχ Γιόχουμ
Η Βασούλα λίγο πριν την ομιλία της με τον διπλωματούχο μηχανικό Χάινριχ Γιόχουμ

Στις 8 το πρωί ώρα Ελβετίας, ο ιερέας της ΑΕΘΖ πατέρας Ρόλφ Μαρία Ράιχλε τέλεσε Θεία Λειτουργία στην αίθουσα Χόφσταικ για το προσωπικό και όλους όσους ήθελαν να παρασταθούν. Ήταν μία ξεχωριστή περίσταση, διότι για πρώτη φορά μνημονεύθηκε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ως όσιος (Η οσιοποίηση έγινε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ την 1/5/2011). Ήταν ακριβώς η 33η επέτειος της εκλογής του Πάπα!

Η ομιλία θα γινόταν στις 10:00 η ώρα, μετά τη Θεία Λειτουργία. Κατόπιν υποδείξεως της Βασούλας, ξεκινήσαμε από τις 9:00 με την προβολή του DVD του Αντώνη Τεκτονίδη για τις Προφητείες, το οποίο αποτέλεσε τον τέλειο πρόλογο για την ομιλία της, που είχε αυτό ακριβώς το θέμα!

Είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας τον Άλμπερτ Μίλερ από το Ίδρυμα στη Γενεύη και τον Ζακ και την Ιζαμπέλ Γκαι! (αριστερά είναι ο Christian Sohm, και δεξιά ο Martin Lair από την ΑΕΘΖ του Τιρόλου)

Ο Christian Sohm, ο Albert Müller, οι Jacques και Isabelle Guy και ο Martin Lair από το Τιρόλο
Ο Christian Sohm, ο Albert Müller, οι Jacques και Isabelle Guy και ο Martin Lair από το Τιρόλο
Επισκέπτης που δείχνει ενδιαφέρον για το Μπετ Μύριαμ, πρόγραμμα σίτισης απόρων
Επισκέπτης που δείχνει ενδιαφέρον για το Μπετ Μύριαμ, πρόγραμμα σίτισης απόρων

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Βασούλας, υπήρξαν κάποια πολύ ιδιαίτερα και απρόσμενα παιχνίδια του φωτός: Δημιουργήθηκαν από ηλιαχτίδες που εισχώρησαν στην αίθουσα από την φωτεινή και ηλιόλουστη μέρα που επικρατούσε έξω. Προσέξτε τις δύο ηλιαχτίδες που ξεκινούν από το σταυρό και περιβάλλουν τη σκιά που έχει το σχήμα της Παναγίας με το Βρέφος ...

Ενδιαφέροντα οπτικά εφέ κατά την ομιλία της Βασούλας
Ενδιαφέροντα οπτικά εφέ κατά την ομιλία της Βασούλας

Ξαφνικά και ο σταυρός φωτίστηκε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο:

Φωτισμός γύρω από το Σταυρό

Ως δώρο αποχαιρετισμού έδωσα στη Βασούλα ένα ξεχωριστό ροδάριο με λείψανα της Αγίας Φαουστίνας και του οσίου Michal Sopocko, που υπήρξε σύμβουλός της.

Η Βασούλα σχεδίασε τον ιχθύ που βλέπετε στη φωτογραφία, για την ομάδα προσευχής από τη Στυρία, κοντά στο Γκρατς.

 

Η Βασούλα σχεδίασε το σχήμα του ιχθύ για την ομάδα προσευχής στη Στυρία  και έγραψε 3 φορές: AMΗN!
Η Βασούλα σχεδίασε το σχήμα του ιχθύ για την ομάδα προσευχής στη Στυρία και έγραψε 3 φορές: AMΗN!

Λίγο μετά την ομιλία, η Βασούλα και η Hildegard μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, διότι η Βασούλα έπρεπε να είναιτο βράδυ στο Βερολίνο, στη Γερμανία, όπου είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση με τον Κλήρο.

Sohm Christian, Αυστρία