ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/mission/reports/2009/vassula-visits-malawi-2009/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Αποστολή » Αναφορές από Ομιλίες της Βασούλας » 2009 Aναφορές » H Bασούλα επισκέπτεται το Μαλάουι  »

 

Η Βασούλα επισκέπτεται το Μαλάουι

Μάϊος  2009

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, φτάσαμε στο Μπλαντάιρ του Μαλάουι. Μας υποδέχθηκε η Γκέι Ράσελ, ενώ η ομάδα προσευχής της ΑΕΘΖ ήρθε στο αεροδρόμιο και μας είπε χαρούμενα αφρικανικά τραγούδια. Μας φιλοξένησαν οι Γκέι και Ντέιβιντ Ράσελ που ζουν στο Μπλαντάιρ. Η τελευταία φορά που  είχε πάει η Βασούλα στο Μπλαντάιρ ήταν το Γενάρη του 2001.

Gay and David Russell with Vassula

Η Gay και ο David Russell με την Βασούλα

Συνάντηση με Ιερείς στη Λίμπε

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009, η Βασούλα απηύθυνε την ομιλία της στους πιστούς, οι οποίοι αποτελούνταν από 29 περίπου μοναχές και 16 ιερείς, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό της Λίμπε. Τα διάφορα τάγματα ήταν στην υπηρεσία της Παναγίας, Αδελφές της Παμμακαρίστου Θεοτόκου, Ιατρικές Ιεραποστολές της Παναγίας, Θυγατέρες της Σοφίας, Αδελφές της Θείας Πρόνοιας, Φραγκισκανικό Ινστιτούτο Βοηθών Λαϊκών Ιεραποστόλων, Πνευματοφόροι Πατέρες, Πατέρες του Μονφόρ και Ενοριακοί Ιερείς. Μας είπαν ότι θα είχαν παρευρεθεί περισσότεροι ιερείς, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά εκείνη την ημέρα γινόταν η κηδεία ενός ιερέα, σχεδόν τρεις ώρες μακριά. Έτσι, πολλοί είχαν πάει στην κηδεία. Όταν τελείωσε η ομιλία της Βασούλας, έγιναν ερωτήσεις. Μια μοναχή ρώτησε: «Πώς θα ξεκινήσει η Ενότητα;» Η Βασούλα απάντησε ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να ενοποιηθούν οι ημερομηνίες για το Πάσχα. Επίσης ενημέρωσε τον κόσμο ότι έχουν αρχίσει διάλογοι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα. Παράλληλα γίνονται πολλές Οικουμενικές Συναντήσεις και διάλογος και με τους Αγγλικανούς. Κλείνοντας τη συνάντηση αυτή, η Βασούλα ζήτησε από έναν ιερέα να κάνει την αρχή στην προσευχή «Πάτερ ημών».

Religious Who Attended the Meeting at Limbe

Religious Who Attended the Meeting at Limbe

Συνάντηση με ιερωμένους στον Καθεδρικό  Καθολικό Ναό, στη Λίμπε

TLIG in Chichewa Language   TLIG in Chichewa Language

Τα Μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής στη γλώσσα Τσιτσέουα

Δύο Συνεντεύξεις, στον Capital Radio & στους Sunday Times

Κατόπιν πήγαμε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Capital Radio FM, όπου η Βασούλα έδωσε συνέντευξη σε δύο νεαρές δημοσιογράφους. Η εφημερίδα Κυριακάτικοι Τάιμς, η οποία ανήκει στον όμιλο ενημέρωσης του Μαλάουι, επίσης πήρε συνέντευξη από τη Βασούλα μέσα στο ραδιοφωνικό στούντιο.

Interviewers from Capital Radio, Malawi

Δημοσιογράφοι από τον Capital Radio, Μαλάουι.

Interview for the Sunday Times Malawi

Συνέντευξη στους Sunday Times, Μαλάουι.

Το ίδιο βράδυ, η οργανωτική επιτροπή ήρθε στο σπίτι των Ράσελ για να συναντήσει τη Βασούλα.

True Life in God Organizers in Malawi

Οι διοργανωτές της Αληθινής εν Θεώ Ζωής στο Μαλάουι

Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό MBC

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 ξεκινήσαμε με μια άλλη συνέντευξη στον MBC, τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Είχαν πολλή δουλειά λόγω εκλογών. Παρ΄ όλα αυτά, βρήκαν χρόνο γιατί ήθελαν να πάρουν συνέντευξη από τη Βασούλα, η οποία έφερε τα Μηνύματα του Ιησού, τα οποία είναι Ελπίδα, Ειρήνη, Ενότητα και Συμφιλίωση.

Interview at MBC Radio Broadcast

Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό MBC

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου στο Χιλομόνι

Έπειτα πήγαμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου στο Χιλομόνι, όπου είχε προσκληθεί η Βασούλα να μιλήσει στην κοινότητα. Ο π. Ντομινίκ, ο ιερέας της ενορίας που προλόγισε τη Βασούλα, την καλωσόρισε για το Μήνυμα της Ενότητας που έφερε.

Ο π. Ντομινίκ και η Βασούλα καθώς φτάνουν στον Καθεδρικό Ναό για
την ομιλία
Ο π. Ντομινίκ και η Βασούλα καθώς φτάνουν στον Καθεδρικό Ναό 
για την ομιλία

Είπε: «Προέρχεται από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και την καλωσορίζουμε στον Καθεδρικό Ναό για να ακούσουμε το Μήνυμα του Ιησού ότι όλοι είμαστε ένα εν Χριστώ και δε διαφέρουμε σε τίποτα». Περί τα εκατό άτομα παρακολούθησαν την ομιλία μαζί με μερικούς ιερείς. Η εκκλησία ήταν γεμάτη  και είχαν ανοίξει τα ηχεία ώστε να μπορεί να ακούει και ο κόσμος έξω. Ήταν υπέροχο να βλέπεις τόσα παιδιά και νέους να παρακολουθούν την ομιλία. Ο κόσμος ήταν γεμάτος ενθουσιασμό και όλοι έψελναν περιμένοντας να ακούσουν τα λόγια του Ιησού μέσω της Βασούλας. Το θέμα του Μηνύματος ήταν «Μετάνοια, Ενότητα, Συμφιλίωση» και η Βασούλα τόνισε επίσης τη σημασία της συγχώρεσης. Τα βιβλία των Μηνυμάτων ήταν διαθέσιμα για το κοινό έξω από την εκκλησία.

Vassula speaks at St. James Cathedral, Malawi

Η Βασούλα μιλάει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου
στο Μαλάουι

phototext   phototext

Η Βασούλα με ιερείς μετά την ομιλία στον Καθεδρικό Ναό του
Αγίου Ιακώβου στο Μαλάουι

Αργότερα, συναντήσαμε δύο Ελληνίδες, τη Μαρία Κρίτζα και τη Τζένη Κονφορζή, οι οποίες ήθελαν να ξανασυναντήσουν τη Βασούλα (καθώς η τελευταία φορά που την είχαν δει ήταν το 2001) και την κάλεσαν σε γεύμα. Είπαν ότι είχαν εντυπωσιαστεί και συγκινηθεί βαθιά με τα όσα μας μετέφερε σχετικά με τις διδαχές του Ιησού πάνω στο «Εμείς, μαζί» και την «Ιερή Καρδιά» και την επιθυμία του Ιησού να μετέχουμε στο «Μυστήριο της Εξομολόγησης» και ότι και οι ίδιες πρέπει να πάνε στον παπά για το Μυστήριο αυτό.

Η Βασούλα με τη Μαρία Κρίτζα και τη Τζένη Κονφορζή

Μας είχαν πληροφορήσει ότι υπάρχουν περίπου εκατό ελληνικές οικογένειες και ότι έχουν Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Πολλοί άλλοι στην Ελληνική Κοινότητα ήθελαν να έρθουν και να ακούσουν τη Βασούλα αλλά είπαν ότι ο Έλληνας ιερέας π. Ερμόλαος Ιατρού τους το απαγόρευσε και τους συμβούλευσε να μην παραστούν. Είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι αν παραστεί θα διαπράξει θανάσιμο αμάρτημα. Μετά, οι κυρίες μας πήγαν οδικώς στο αεροδρόμιο όπου θα συναντούσαμε την Γκέι Ράσελ, η οποία τυγχάνει να είναι πιλότος. Μπήκαμε σε ένα 12θέσιο υδροπλάνο 58 με την Γκέι πιλότο και φτάσαμε σε μία άλλη πόλη του Μαλάουι, τη Λιλόνγκουε.

Gay flies Vassula and Georgia to Lilongwe

Η Γκέι πετάει με τη Βασούλα και τη Τζώρτζια για το Λιλόνγκου

A View from Above

Η θέα από ψηλά

Vassula, Gay and Georgia Inside the Plane

Βασούλα, Γκέι και Τζώρτζια μέσα στο αεροπλάνο

Η Αποστολή Συνεχίζεται στη Λιλόνγκουε

Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα. Η Λιλόνγκουε είναι η πόλη που δέχεται όλη αυτή τη δημοσιότητα λόγω της τραγουδίστριας Μαντόνα, η οποία υιοθέτησε ένα παιδί από εκεί και τώρα βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια προσπαθώντας να υιοθετήσει άλλο ένα. Με το που φτάσαμε, μας υποδέχθηκε ο Ρούι και μας πήρε από το αεροδρόμιο. Ήταν ο κύριος διοργανωτής και προσκάλεσε τη Βασούλα στη Λιλόνγκουε. Μας οδήγησε στο καταφύγιο-ξενώνα όπου θα διαμέναμε. Για το ίδιο βράδυ ο Ρούι είχε οργανώσει μια συνάντηση με τον Επίσκοπο Ρεμί Σεντ-Μαρί (ο οποίος είναι Καναδός) στην Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση πήγε θαυμάσια και η Βασούλα για μια φορά ακόμη εξήγησε τα δυόμισι χρόνια έρευνας που διενήργησε η Επιτροπή υπέρ της Πίστεως (CDF) για την ίδια και τα γραπτά της Αληθινής εν Θεώ Ζωής. Ο Επίσκοπος ανέφερε ότι χρόνια πριν, όταν ήταν στον Καναδά, είχε παρευρεθεί σε μία από τις συγκεντρώσεις της. Χάρηκε που άκουσε για όλο το Οικουμενικό έργο που κάνει η Βασούλα και ευλόγησε την αποστολή της.

Rui, Vassula and Bishop St.Marie

Ρούι, Βασούλα και Επίσκοπος Σεντ-Μαρί

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2009, οι διοργανωτές ήρθαν να γνωρίσουν τη Βασούλα και πήραν πρωινό όλοι μαζί στο Καταφύγιο.

Οι διοργανωτές της Λιλόνγκουε

Μικρή Διαδογματική Συνάντηση

Μετά το πρωινό, σε μια από τις αίθουσες του ξενώνα, έλαβε χώρα μια συνάντηση με διάφορες εκκλησιαστικές ομολογίες, όπως Πεντηκοστιανοί, Βαπτιστές, η Ανεξάρτητη Εκκλησία της Βίβλου και μια Μουσουλμάνα. Σχεδόν 30 άτομα ήρθαν να συναντήσουν τη Βασούλα και έκαναν διάλογο. Η Βασούλα τους εξήγησε ότι το κύριο Μήνυμα είναι για την ενότητα των Εκκλησιών και ότι αυτό που πληγώνει περισσότερο τον Χριστό είναι η αδιαφορία των ανθρώπων και το πνεύμα λήθαργου. Εξήγησε επίσης ότι αυτό που έχει η ίδια είναι χάρισμα και όχι κάτι το οποίο πάλεψε για να αποκτήσει. Η κατάλληλη λέξη για το χάρισμα αυτό είναι «εσωτερικός διάλογος» (locution), καθώς ακούει τη φωνή του Θεού να της μιλάει. Τους μετέφερε επίσης ότι το χάρισμα της διάκρισης πάντα συνοδεύει την Προφητεία.

A Small Multi-Denominational Meeting in Lilongwe

A Small Multi-Denominational Meeting in Lilongwe

Μικρή Διαδογματική Συνάντηση στη Λιλόνγκουε

Η Βασούλα μιλάει στην Αίθουσα Τελετών Ιεραποστολικού Κέντρου, Λιλόνγκουε

Το ίδιο απόγευμα, έγινε η μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα τελετών ιεραποστολικού κέντρου στη Λιλόνγκουε, όπου παρευρέθηκαν περίπου πεντακόσιοι άνθρωποι.

Assemblies of God Hall in Lilongwe

Assemblies of God Hall in Lilongwe

Αίθουσα Τελετών Ιεραποστολικού Κέντρου στη Λιλόνγκουε

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2009, αναχωρήσαμε για το Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική.

Εν Χριστώ,

Georgia Klamson
Αναγνώστρια της ΑΕΘΖ