ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/mission/evangelise/info/usa-model/usa-model-p3/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Αποστολή » Ευαγγελισμός » Πώς να βοηθήσετε » Πώς μπορεί η χώρα μου να οργανωθεί καλύτερα; » Πώς να Δημιουργήσετε Τοπικές Ομάδες για να Βοηθήσετε στον Ευαγγελισμό και στη Δημιουργία Ομάδων Προσευχής - Συνέχεια »

 

Πώς να Δημιουργήσετε Τοπικές Ομάδες για να Βοηθήσετε στον Ευαγγελισμό και στη Δημιουργία Ομάδων Προσευχής

Συνέχεια με περισσότερες πληροφορίες

3. Καθορισμός και εκλογή των ανθρώπων που θα αναλάμβαναν την ευθύνη.

Μόλις είχαμε τον κατάλογο των υποψηφίων, έπρεπε να καθορίσουμε τι επρόκειτο να τους ζητήσουμε. Παρακάτω είναι αυτά που η Βασούλα όρισε ως στόχους/ευθύνες για τις περιφέρειες:

1η Υπευθυνότητα: Δημιουργία Ομάδων Προσευχής.

  • Πρώτιστα και κύρια, για να βοηθήσουν κάποιοι να δημιουργηθούν ομάδες προσευχής, πρέπει οι ίδιοι να συμμετέχουν σε μια ομάδα προσευχής που συγκεντρώνεται μια φορά την εβδομάδα, αν αυτό είναι δυνατό.
  • Θα ήταν ιδανικό, να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ακόμη και να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που θα δημιουργηθεί η ομάδα προσευχής, ώστε να ενισχύσουν τους οικοδεσπότες στο ξεκίνημα της προσευχής. Αυτό έγινε με επιτυχία στην Ελβετία και Γαλλία. Προφανώς και σε άλλες χώρες.
  • Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν ότι όλες οι Ομάδες Προσευχής ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

2η Υπευθυνότητα: Διοργάνωση ομιλιών, και άλλες εκδηλώσεις ευαγγελισμού

  • Στόχος είναι να διοργανώνεται τουλάχιστον μια ομιλία το μήνα σε κάθε περιοχή.
  • Να είναι πρόθυμοι να προσκαλέσουν μάρτυρες από το εξωτερικό.
  • Να ακολουθήσουν το βίντεο των οργανωτών που η Βασούλα και ο Robert Lepricard έκαναν στην Ελβετία, ακολουθώντας το Γαλλικό πρότυπο.
  • Επίσης να στήνονται τραπέζια με τα βιβλία της ΑεΘΖ σε δημόσιους χώρους

3η Υπευθυνότητα: Να κρατούν ένα απόθεμα των βιβλίων, των βίντεο, των ταινιών, DVD, κτλ.

Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις ομιλίες και για τις εκθέσεις βιβλίων.

4η Υπευθυνότητα: Διοργάνωση περισυλλογής όσο γίνεται πιο συχνά

5η Υπευθυνότητα: Ευαγγελισμός σε φυλακές όπου μπορεί να γίνει.

6η Υπευθυνότητα: Συμμετοχή σε Διεθνείς Συναντήσεις Περισυλλογής, και ειδικά σε Οικουμενικά Προσκυνηματικά Ταξίδια

"ُΕίναι σημαντικό οι άνθρωποι να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στα Διεθνή Προσκηνυματικά ταξίδια και στις Συναντήσεις Περισυλλογής καθώς δίνεται η δυνατότητα σε άτομα διαφορετικών ομολογιών και πολιτισμών να συνδιαλέγονται και να συμμετάσχουν σε μια καρποφόρα θρησκευτική και πολιτιστική ανταλλαγή. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια οικουμενική δια-δραστηριότητα και συζήτηση, και την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα, κάτω από συνθήκες που ενθαρρύνουν την ενότητα και την συμφιλίωση, υπερβαίνοντας τις δογματικές και εθνικιστικές διαφορές, την απομόνωση και την αυτάρκεια."

7η Υπευθυνότητα: Να ενημερώνουν με μηνιαία αναφορά τον αδελφό Otfried () σχετικά με τις δραστηριότητες ευαγγελισμού που έγιναν στην περιφέρειά τους.