ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/interreligious/goldaward/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Διαθρησκειακά » Χρυσό Βραβείο Ειρήνης 2003  »

 

Η Βασούλα λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης 2003

Ο Σεβ. Σουντανάντα Μαχάτερο, Πρόεδρος του Βουδιστικού Μοναστηριού Bouddha Kristi Prachar Sangha στο Μπανγκλαντές, κάλεσε προσωπικά τη Βασούλα για να λάβει το "Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Atisha Dipankar & Visuddhananda" φέτος κατά την επέτειο των 94ων γεννεθλίων του αποθανόντος Προέδρου και ιδρυτή του Βουδιστικού Μοναστηριού. Η τελετή του Χρυσού Βραβείου Ειρήνης 2003 έλαβε χώρα την Κυριακή 23η Φεβρουαρίου, στις 4.00μμ.

Στην τελετή προέδρευσε ο Σεβ. Σουντανάντα Μαχάτερο - ο οποίος συμμετείχε στο διαθρησκευτικό προσκύνημα της "Αληθινής εν Θεώ Ζωής" τον περασμένο Οκτώβριο στην Αίγυπτο - και εγκαινίασε ο Σεβ. Μιχαήλ Ροζάριο, αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στο Μπανγκλαντές. Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων εκείνη τη βραδυά, που τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το σημαντικό γεγονός, ήταν και ο Γραμματέας του Αποστολικού Πρέσβη του Πάπα στη Ντάκα, ο καθηγητής δρ. Κάζι Νάζρουλ Ισλάμ του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ντάκα, ο καθηγητής Ράντζιτ Κούμαρ Τσακράμπορτυ, Κοσμήτορας του Κολλεγίου Ασσαλάτα στην Τσίτταγκονγκ, πολλοί εκπρόσωποι των 4 κυρίων θρησκειών (Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Βουδιστών και Ινδουϊστών), καθώς επίσης των διαφόρων Πρεσβειών και του χώρου της διανόησης και των επιχειρήσεων.

Η Βασούλα προτάθηκε γι' αυτό το Βραβείο Ειρήνης από τους Βουδιστές Μοναχούς ως διακεκριμένη προσωπικότητα σε αναγνώριση της μεγάλης συμβολής της και των προσπαθειών της για την καθιέρωση της διαθρησκευτικής αρμονίας και προώθηση της παγκοσμίου Ειρήνης μεταξύ λαών και θρησκευμάτων. Η ομιλία της με θέμα τον διαθρησκευτικό διάλογο ως πολύτιμο θησαυρό, τη δύναμη της προσευχής, την σπουδαιότητα της διατήρησης της ειρήνης και των καλών έργων απαραίτητων για την απόδειξη της πίστης μας, κράτησαν όλους μέσα στην αίθουσα σιωπηλούς για να μη χάσουν ούτε μια λέξη της. Βαθύτατα συγκινημένος από τα λόγια της, ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ντάκα, δρ. Κάζι Νάζρουλ Ισλάμ, κανόνισε για την Βασούλα να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο και να δώσει μια ομιλία στο Τμήμα Παγκόσμιων Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου με την ευγενική βοήθεια του καθηγητού Τζόσεφ Ο'Κόννελλ.