ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/uganda/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Ουγκάντα, Bundibugyo  »

 

Beth Myriam στην ΟυγκάνταBeth Myriam Μπουντιμπούγκιο, Ουγκάντα

Σύνοψη

Το Μπουντιμπούγκιο είναι μια περιοχή στη δυτική Ουγκάντα, στους πρόποδες της οροσειράς Ρουενζόρι, περίπου 400χλμ απόσταση από την Καμπάλα, την πρωτεύουσά της. Συνορεύει με τη Δημοκρατία του Κονγκό δυτικά και βόρεια. Το Μπουντιμπούγκιο έχει δοκιμαστεί από βία και αναταραχές για πολλά χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες πολιτών εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων που έπληξε την περιοχή από το 1997 έως το 2000. Αυτό το φιλανθρωπικό έργο διήρκεσε δύο χρόνια βοηθώντας οικογένειες προσφύγων να επανεγκατασταθούν. Το πρόγραμμα αυτό τερματίστηκε όταν επετράπη στις οικογένειες να επιστρέψουν στις εστίες τους το 1998.


Η επανεγκατάσταση των οικογενειών ήταν μεγάλη δοκιμασία. Είχαν προβλήματα στη σίτιση όλων των μελών των οικογενειών και, όπως πάντα, τα παιδιά ήταν εκείνα που υπέφεραν περισσότερο από την έλλειψη μιας ισορροπημένης διατροφής. Ο πόλεμος είχε φέρει σε εξαθλίωση την περιοχή και άφησε τις οικογένειες σε κατάσταση ανεργίας, χωρίς βασικό εισόδημα και οικονομική υποστήριξη από πουθενά. Οι κοινότητες κατά μήκος των συνόρων, μέχρι και σήμερα, υφίστανται σποραδικές επιδρομές και αψιμαχίες μεταξύ των επαναστατών και του στρατού. Η πόλη Μπουντιμπούγκιο ήταν επίσης το επίκεντρο της επιδημίας του ιού Έμπολα το 2007.

Παίζοντας έξω από το Μπετ Μύριαμ

Ταΐζοντας τα παιδιά μέσα στο Μπετ Μύριαμ

Διαχειρίζοντας τα αποθέματα τροφίμων

Εθελοντές του Μπετ Μύριαμ της ΑΕΘΖ μαγειρεύουν

Μέσα στο κτήμα του Μπετ Μύριαμ

Πριν τρία χρόνια, κάποιοι ένθερμοι αναγνώστες των Μηνυμάτων της ΑΕΘΖ από την Ευρώπη αποτόλμησαν να φέρουν τα βιβλία της ΑΕΘΖ στην Ουγκάντα. Τώρα, υπάρχουν 6 ομάδες προσευχής μονάχα στο Μπουντιμπούγκιο! Η ομάδα της ΑΕΘΖ της Μπουκόμπα ανέλαβε τις διαδικασίες για να καθιερωθεί ξανά η σίτιση των παιδιών της ενορίας της Μπουκόμπα και τώρα είναι υπεύθυνοι για το Μπετ Μύριαμ της ΑΕΘΖ, παρέχοντας γεύματα 5 μέρες την εβδομάδα. Η δουλειά τους έχει σώσει τις ζωές 150 πεινασμένων και ετοιμοθάνατων υποσιτισμένων παιδιών. Ο λαός της Μπουκόμπα είναι ευγνώμων για τη γενναιοδωρία και την ανθρωπιστική τους φροντίδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Bugombwa Beth Myriam Project
P.O. Box 1131, Bundibugyo, Uganda
Υπεύθυνοι: Anne Amanya, Leocardia Byenke, Jane Nyanzi
Email:Jane Nyanzi -
Email: Leocardia Byenke -