ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/tokyo/www.tlig.org/el/bethmyriam/world/tokyo/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Ιαπωνία, Tokyo »

 

Beth Myriam στην ΙαπωνίαBM στο Τόκιο

Σύνοψη

Το Νοέμβριο του 2005, όταν η Βασούλα επισκέφθηκε την Ιαπωνία, ρώτησε: "Γιατί δεν υπάρχει ένα Beth Myriam στην Ιαπωνία; Είναι εύκολο να το ξεκινήσετε, στην αρχή προσπαθήστε να δίνετε φαγητό μόνο σε μερικούς ανθρώπους, και αυτό φτάνει." Μετά ο Σατόρου και η γυναίκα του η Ζακλίν έκαναν ακριβώς αυτό. Πήγαν στους δρόμους του Τόκιο μαζί με άλλους εθελοντές της ομάδας προσευχής της ΑεΘΖ και βρήκαν πολλούς άστεγους που ζούσαν στα πάρκα αυτής της πολυσύχναστης πόλης. Ξεκίνησαν με το να δίνουν φαγητό μια φορά την εβδομάδα. Απλώς διάλεξαν ένα δέντρο για να κρεμάσουν την εικόνα της Παναγίας μας, μετά στήσανε τα τραπέζια στο πάρκο και παρείχαν συσσίτιο στους άστεγους.

Στην αρχή έδιναν φαγητό σε λιγότερο από δέκα άτομα, και υπήρχαν τέσσερις εθελοντές. Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα το Beth Myriam έχει μεγαλώσει με την χάρη του Θεού. Το 2010 υπάρχουν πάνω από 20 εθελοντές και σιτίζουν πάνω από διακόσιους ανθρώπους σε μια μεγάλη αίθουσα της Εκκλησίας του Αγίου Ιγνάτιου, η οποία βρίσκεται στη Γιοτσούγια στο κέντρο του Τόκιο. Σε συνεργασία με τους ενορίτες παρέχουν επίσης ρούχα, παπούτσια, φάρμακα και ψυχολογική στήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς (η ψυχολογική στήριξη δεν γίνεται από τα μέλη του BM αλλά από ειδικούς της ενορίας). Πέρσι τα Χριστούγεννα οργάνωσαν χριστουγεννιάτικο πάρτυ και μοίρασαν τρόφιμα και δώρα. Αυτή η εκδήλωση είχε δημοσιευθεί στα νέα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιαπωνία.

Δίνοντας δώρα στους φτωχούς, (αριστερά – ο Σατόρου, δεξιά – π. Domenico Vitali, ο ιερέας της Εκκλησίας του Αγίου Ιγνάτιου.

Το άρθρο σχετικά με την υπηρεσία που προσφέρουν οι κοινωνικοί λειτουργοί και το πάρτυ των Χριστουγέννων το Δεκέμβριο του 2009.

Με τη βοήθεια της ψυχολογικής στήριξης περίπου πενήντα άνθρωποι εγκατέλειψαν “τη ζωή στους δρόμους” - αυτός ήταν ο καρπός αυτής της προσπάθειας. Οι εθελοντές επίσης προσπαθούν να ευαγγελίσουν, καθώς στην Ιαπωνία οι περισσότεροι είναι Βουδιστές και δεν γνωρίζουν για το Χριστιανισμό. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι ο η Παναγία είναι η Μητέρα του Χριστού, ούτε ποιος είναι ο Άγιος Ιωάννης. Ο π. Heinrich Jokiel του Τάγματος Ιησουϊτών, πνευματικός ιερέας της ΑεΘΖ στην Ιαπωνία, συχνά δίνει μαρτυρία στους φτωχούς. Ο Σατόρου επίσης καθοδηγεί τους φτωχούς να λένε την προσευχή τους πριν το φαγητό και μετά το τέλος της σίτισης διαβάζει ένα Μήνυμα και προσεύχεται το Ροδάριο μαζί τους. Μετά κάτι έγινε σε μερικούς από τους άπορους, άρχισαν να πιστεύουν με χαρά.

Ζητώντας την Ευλογία της Παναγίας προσευχόμενοι το Χαίρε Μαρία πριν το δείπνο.

Αυτοί οι δύο άνδρες είναι εθελοντές και είναι και οι ίδιοι φτωχοί, ο ένας ήταν μάγειρας. Οι μισοί από τους εθελοντές είναι πρώην άστεγοι.

Ρύζι με κάρυ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά στην Ιαπωνία.

Τρώγοντας το γεύμα τους

Οι περισσότεροι άποροι είναι άνδρες, υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες και δεν υπάρχουν παιδιά που ζουν στους δρόμους του Τόκιο.

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Tokyo, Japan
Υπεύθυνοι:Satoru & Jacqueline Sugawara