ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/propatria/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Βενεζουέλα, Propatria »

 

Beth Myriams στη ΒενεζουέλαΗ Βασούλα σε μια επίσκεψη, βοηθάει στο σερβίρισμα

Ο Benito μαζί με άλλους εθελοντές της ΑεΘΖ στο βάθος

Propatria, Caracas

Σύνοψη

Ευρισκόμενο στο κέντρο του Καράκας, πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, αυτό το Beth Myriam είναι ενεργό εδώ και πολλά χρόνια, και υποστηρίζεται από το Σύλλογο της Αληθινής εν Θεώ Ζωής της Βενεζουέλας και τις Ομάδες Προσευχής της ΑεΘΖ. Είκοσι εθελοντές είναι διαθέσιμοι, αφιερώνοντας το χρόνο τους εκ περιτροπής για να βοηθήσουν. To Beth Myriam σιτίζει, δίνει μαθήματα Ανάγνωσης και Γραφής σε ενηλίκους και παιδιά, προσφέρει μπάνιο στους φιλοξενούμενους, και τους δίνει καθαρά ρούχα. 350 γεύματα σερβίρονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ιατρική βοήθεια δίνεται σε περίπου 40 άτομα καθημερινά, ενώ τα φαρμακευτικά είδη δωρίζονται από τους υπαλλήλους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας.

Γεύμα στο Beth Myriam

Περιμένοντας τη σειρά τους για μπάνιο

Πρόσφατα, οι εθελοντές της ΑεΘΖ οργάνωσαν μία ημέρα Πνευματικής Μνήμης για τους φτωχούς που συχνάζουν στο Beth Myriam τους, και προσκάλεσαν 4 γενναιόδωρους γιατρούς, οι οποίοι προσέφεραν στους άπορους δωρεάν ιατρική βοήθεια. Δύο κομμώτριες ήταν επίσης εκεί για να κουρέψουν τους φτωχούς στο Beth Myriam. Πολλοί από τους ανθρώπους που έρχονται για βοήθεια είναι ηλικιωμένοι ζητιάνοι που ζουν στο δρόμο, και στρέφονται στο Σπίτι της Παναγίας για το μόνο αρκετά καλό φαγητό που τρώνε, και για τη μόνη ιατρική περίθαλψη που μπορούν να βρουν. Οι εθελοντές της ΑεΘΖ τους πάνε στο νοσοκομείο όταν έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια.

Ταίζοντας τους άπορους

Μαρτυρία

Μαρτυρία, από έναν εθελοντή που βοηθάει στο Beth Myriam, για τον Gustavo Cardozo, 59 χρονών, ζητιάνο.

Ο Gustavo, είναι συχνά στο Beth Myriam από την ημέρα που δημιουργήθηκε εδώ και 4 χρόνια. Γενικώς, δεν έλειψε ούτε μια μέρα. Αφού είναι αλκοολικός, θα λέει πάντα στον Benito, τον εθελοντή φροντιστή, τα προβλήματά του και εκείνος πάντα θα τον ακούει. Φυσιολογικά, το πρόβλημα είναι μερικοί σωματικοί πόνοι, και φλεγμονή στα πόδια ή στα χέρια του. Ζει στους δρόμους και κοιμάται στην πλατεία της Propatria, μπροστά από το Beth Myriam. Του λένε να προσέχει, γιατί υπάρχουν διμοιρίες θανάτου το βράδυ. Υπήρξαν 2 ή 3 φτωχοί άνθρωποι που βρέθηκαν στα σκουπίδια με τα χέρια δεμένα και 5 σφαίρες στο λαιμό. Στην πόλη, έχουν γίνει περισσότεροι από 18 φόνοι τις νύχτες, και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα.

Ο Gustavo λέει: "Είναι 4 χρόνια που έρχομαι και τρώω εδώ. Μου φέρονται πολύ ωραία, και νιώθω ο εαυτός μου. Είναι σχεδόν το μοναδικό φαγητό που τρώω όλη τη μέρα. Πίνω πολύ, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω. Πίνοντας δεν νιώθω το κρύο το βράδυ. Μου αρέσει αυτό το σπίτι πάρα πολύ και πάντα έρχομαι να φάω, εάν δεν υπήρχε θα πέθαινα από την πείνα. Δεν έχω οικογένεια. Ευχαριστώ το Θεό και την Παναγία που υπάρχει αυτό το σπίτι."

Στο παρελθόν, ο Gustavo ήταν ένας εξαιρετικός πωλητής που ταξίδευε σε όλη τη Βενεζουέλα πουλώντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων και είχε τη δική του οικογένεια. Δεν θυμάται εάν είχε παιδιά. Δεν του αρέσει να μιλάει ούτε να τον ρωτάνε για αυτό. Είναι ευγενικός και ποτέ δεν μαλώνει με κανέναν. Είναι λίγο αργοκίνητος όταν είναι μεθυσμένος. Βοηθάει πολύ στο Beth Myriam..

Benito Prieto
Υπεύθυνος στο Beth Myriam

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Caracas, Venezuela
Av. 3a entre calle 6, Propatria 7
Υπεύθυνος: Benito Prieto
Email: