ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/montevideo/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Ουρουγουάη, Montevideo »

 

Beth Myriam στην ΟυρουγουάηBeth Myriam, Montevideo

Σύνοψη

H πρόσοψη του σπιτιού

Το Beth Myriam στο Montevideo βρίσκεται στη γειτονιά “Cordon”, μόλις ένα τετράγωνο από το Νοσοκομείο Παίδων “Pereira Rossell”, το μεγαλύτερο Νοσοκομείο Παίδων και Μαιευτήριο της πόλης, το οποίο εξυπηρετεί ταυτόχρονα ολόκληρη τη χώρα. Επειδή το νοσοκομείο είναι δημόσιο και η περίθαλψη είναι δωρεάν, τα περισσότερα άπορα παιδιά με τις μητέρες τους καταφεύγουν εκεί.

'Aνθρωπoι τρώνε το γεύμα τους
Παιδιά που τρώνε στο BM

Το συγκεκριμένο BM παρέχει σίτιση σε ασθενείς που έρχονται από πολύ μακριά και από περιοχές της ενδοχώρας για να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ή να υποβληθούν σε εξειδικευμένες θεραπείες (στα τμήματα ογκολογίας, καρδιολογίας, φυσιοθεραπείας, ψυχιατρικής), οι οποίοι μένουν πολλές ώρες στο νοσοκομείο, πολλές φορές μέχρι αργά το απόγευμα. Αυτοί οι ασθενείς είναι συνήθως τόσο φτωχοί που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα χάμπουργκερ, πόσο μάλλον για ένα κανονικό γεύμα, κι έτσι περνούν τη μέρα τους με ένα κομμάτι ψωμί και “mate”, ένα παραδοσιακό ζεστό ρόφημα της χώρας που μοιάζει με τσάι. Πλέον, οι ασθενείς χαίρονται να πηγαίνουν στο Beth Myriam, όπου τους προσφέρεται όχι μόνο ένα πλήρες ζεστό μεσημεριανό, αλλά μπορούν ακόμη και να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν λίγο. Το φαγητό που τους προσφέρουμε περιλαμβάνει ένα ζεστό πιάτο με μοσχάρι ή κοτόπουλο και λαχανικά, μαζί με ρύζι ή μακαρόνια, και γλυκό ή φρούτο. Είναι ένα πολύ θρεπτικό και διατροφικά ισορροπημένο γεύμα, μαγειρεμένο με αγάπη και προσευχή, κάτι που το κάνει εντελώς μοναδικό. Όλοι τους μας λένε: “Το φαγητό σας είναι πεντανόστιμο”.

Επίσης προσφέρουμε μεσημεριανό σε πολλούς γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επειδή η εντατική του νοσοκομείου είναι η μεγαλύτερη της χώρας, όλες οι σοβαρές περιπτώσεις νοσηλεύονται εδώ. Απελπισμένοι γονείς ζητούν όχι μόνο φαγητό αλλά και τις προσευχές μας και λόγια παρηγοριάς.

Mερικά από τα 150 παιδιά από τη Shanty Town τρώγοντας 'guiso'
H Ana και oι εθελoντές προετoιμάzουν λαχανικά για 150 παιδιά

Πρόσφατα η ομάδα του BM ανέλαβε ένα ακόμα φιλανθρωπικό έργο. Δύο φορές την εβδομάδα μαγειρεύουμε δύο μεγάλα τσουκάλια “guiso” ένα τοπικό φαγητό, και το διανέμουμε σε 185 παιδιά που μένουν στις φτωχογειτονιές. Και μόνο να βλέπεις αυτά τα παιδιά να τρώνε με όρεξη το γεύμα τους, το “guiso”, που για πολλά είναι το μόνο θρεπτικό φαγητό που θα φάνε εκείνη την ημέρα, ξεπληρώνει όλους μας τους κόπους και τη σκληρή δουλειά.

These four children and their mothers receive love, care and accommodation at the BM, therefore are growing healthy and happy

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Montevideo, Uruguay
Υπεύθυνη: Ana Lizaralde
Email: