ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/mexicocity/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Μεξικό, Mexico City  »

 

Beth Myriams στο Μεξικό



Beth Myriam στο Mexico City

Σύνοψη

Το Μπετ Μύριαμ στην πόλη του Μεξικό βρίσκεται στην γειτονιά της «Κόκκινης Ζώνης», μια περιοχή όπου ζούν πάρα πολλοί άστεγοι όλων των ηλικιών και των συνθηκών, ηλικιωμένοι, άνδρες-γυναίκες, παιδιά, έγκυοι χωρίς κατάλημμα, τροφή ή τουλάχιστον αγάπη. Επιπλέον, στην «Κόκκινη Ζώνη» υπάρχουν πολλά μπαρ, νυχτερινά κέντρα και πολλά άλλα μέρη όπου διαπράττονται αμαρτήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Λόγος Του Θεού: «Κι όπου η αμαρτία φάνηκε στο αληθινά τρομαχτικό της μέγεθος, εκεί η χάρη Του Θεού την υπερκάλυψε με το παραπάνω.» (Ρωμ. 5,20) επαληθεύεται σε αυτή την περιοχή.

Αυτό το Μπετ Μύριαμ ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 όταν εθελοντές της ΑΕΘΖ βγήκαν στους δρόμους για να ψάξουν και να προσκαλέσουν τους άστεγους να έλθουν στο BΜ. Προς το παρόν, παρέχουν από 50 έως 65 πλήρη γεύματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Οι φτωχοί που πηγαίνουν στο BΜ έχουν την ανάγκη να μιλήσουν, μα πάνω από όλα έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιος πρόθυμος να τους ακούσει υπομονετικά και να τους καταλάβει, κι αυτό κάνουν οι εθελοντές του Μπετ Μύριαμ στην διάρκεια του γεύματος. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πραγματικά άποροι και έχουν ζήσει πολύ καιρό στους δρόμους, μα η Αγάπη θεραπεύει και και σιγά σιγά ανοίγονται περισσότερο και γίνονται φιλικότεροι. Διδάσκονται την προσευχή και πολλοί που παλιότερα αγνοούσαν τα πάντα σχετικά με την Παναγία τώρα Την γνωρίζουν και Την αγαπούν. Τώρα προσεύχονται σ’ Εκείνη!

Επίσης, μοιράζονται δωρεές από γενναιόδωρους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, στους φτωχούς αυτούς, οι οποίοι, επιπλέον, λαμβάνουν είδη ένδυσης καιυπόδησης, ακόμη και ιατρική περίθαλψη όταν χρειάζεται.

Οι εθελοντές του Μπετ Μύριαμ από την πόλη του Μεξικού σχεδιάζουν να βελτιώσουν και να επεκτείνουν μελλοντικά αυτό το φιλανθρωπικό έργο. Θα ήθελαν να μπορούσαν να παράσχουν στους ενδεείς ένα λουτρό, μια γωνιά για προσευχή και οδοντιατρική περίθαλψη.

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Mexico City
Υπεύθυνοι: María del Carmen Viñas, Rocío Landeros Viñas, Martha Castellanos
Email: