ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/manila/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Φιλιππίνες, Manila »

 

Beth Myriams στις ΦιλιππίνεςBeth Myriam Manila

Σύνοψη

Το Beth Myriam για τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές

Ένα απόγευμα το Μάιο του 2005, περίπου 70 παιδιά από τις φτωχογειτονιές μαζεύτηκαν στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης ενός συγκροτήματος στην οδό Felix Huertas, στο κέντρο της Μανίλας. Οι εθελοντές της ΑεΘΖ τους ετοίμασαν κολατσιό και εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι ήρθαν επειδή κάποιος τους είχε πει ότι επρόκειτο να τους μάθουν να προσεύχονται. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, 30–130 από αυτά έρχονται μία φορά την εβδομάδα για να σιτιστούν, να προσευχηθούν, να τραγουδήσουν και να παίξουν. Τον Ιούνιο του 2006, οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος γενναιόδωρα δώρισαν τη χρήση μιας τριώροφης μονάδας για να φροντίζουν οι εθελοντές της ΑεΘΖ τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές. Τότε ήταν που δημιουργήθηκε το πρώτο Beth Myriam στη Μανίλα.

Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε μία από τις δύο κρατικές Μαιευτικές Κλινικές σε αυτή την πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο αριθμός των γεννήσεων είναι τόσο μεγάλος που η ανεπάρκεια των εγκαταστάσεων της Κλινικής υποχρεώνει 2–4 επιτόκους να μοιράζονται ένα νοσοκομειακό κρεβάτι. Όχι μακριά είναι η Φυλακή της Πόλης με μία περιοχή από φτωχογειτονιές ολόγυρά της, όπου ζουν οι γυναίκες και τα παιδιά των τροφίμων˙ μερικά παιδιά αφήνονται να επιβιώσουν ενώ και οι δύο γονείς είναι στη φυλακή.

Ταΐζοντας τα παιδιά τα Σάββατα

Σε αυτή την ατμόσφαιρα από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, κλεφτρόνια και ναυτικούς που ζουν σε πανσιόν, το Beth Myriam, ένα καταφύγιο ειρήνης και αγάπης, υποδέχεται κάθε Σάββατο από τις 8:30 π.μ. ως τις 12:30 μ.μ. 150–200 παιδιά όλων των ηλικιών που ζουν σε φτωχογειτονιές. Τα παιδιά απασχολούνται ευχάριστα με μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής, ψάλλοντας ύμνους, χορεύοντας, και σιτίζονται με ένα ζεστό θρεπτικό γεύμα. Επίσης μαθαίνουν να προσεύχονται και κάνουν μαθήματα κατήχησης. Οι εθελοντές του Beth Myriam επίσης βοηθούν 50 φτωχές οικογένειες να εγγραφούν στο ενοριακό πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν καθημερινές Συνάξεις Προσευχής με παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και τις μητέρες τους. Πρόσφατα, εθελοντές μαθητές από ένα ιδιωτικό σχολείο, St. Mary of the Woods, υιοθέτησαν το Πρόγραμμα του Beth Myriam για τους Φτωχούς (Outreach Program for the Poor) βοηθώντας τους εθελοντές του Beth Myriam της ΑεΘΖ στο έργο τους.

Eθελοντές μαθητές του σχολείου “St. Mary of the Woods” με τα παιδιά του Beth Myriam
Γνωρίζοντας και βοηθώντας στο Beth Myriam, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Felix Huertas St., Sta Cruz, Manila, Philippines
Υπεύθυνοι:Ramona B. Abundo, Micaela B. Lara, Teresa Escorpiso
Tel:+63 927 5511308
Email:,