ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/goiania/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Bραζιλία, Goiania »

 

Beth Myriams στη Bραζιλία

 


Beth Myriam Goiania

BM Goiania

 

Σύνοψη

Στο ΒΜ στη Goiânia, υπάρχει ένα οδοντοιατρείο και περί τα 400 άτομα το 2012, έκαναν θεραπεία, αποκατάσταση, προσθετικές εργασίες και εξαγωγές δοντιών. Έγιναν περισσότερες από 100 επείγουσες θεραπείες  για την ανακούφιση πονόδοντου.

Στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής στη Βραζιλία της Παναγίας Απαρεσίντα - προστάτιδα της χώρας - και, επίσης, Ημέρα του παιδιού, περισσότερα από 26 λίτρα παγωτού προσφέρθηκαν στα παιδιά, που έφαγαν επίσης 300 σάντουιτς και ήπιαν 13 λίτρα σόδα. Κάθε εβδομάδα, από τον Ιανουάριο - Οκτώβριο,  30 αγόρια και κορίτσια κάνουν ευαγγελισμό στο BM της Goiânia, για να γνωρίσουν την Κατήχηση.

Το 2012, δυόμισι τόνοι ρύζι, μοιράστηκαν σε 50 οικογένειες και 10.800 γεύματα προσφέρθηκαν στο BM.

Αυτή τη χρονιά, το ΒΜ στη Goiânia χρειάζεται δωρεές για να προετοιμάσει το γεύμα των Χριστουγέννων για 300 άτομα, να αγοράσει 250 δώρα για τα παιδιά και να δώσει  100 καλάθια με τρόφιμα (ρύζι, φασόλια, ζάχαρη, λάδι, αλάτι, κλπ.) στις εγγεγραμμένες οικογένειες

 

1η Μαρτυρία

Κάθε Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκαν στο Beth Myriam προσευχές προς τις ψυχές στο Καθαρτήριο, για τις προθέσεις των άνεργων ανθρώπων που θα ερχόντουσαν, μερικοί ήταν άνεργοι για περισσότερο από δύο χρόνια. Ύστερα από 8 συναντήσεις προσευχής στη διάρκεια των δύο αυτών μηνών, συνολικά δέκα άνθρωποι βρήκαν δουλειά και είναι πολύ χαρούμενοι που επιτέλους μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Ο Τζοάο και ο Μαρσέλο ήταν χωρίς δουλειά σχεδόν 2 χρόνια και είναι τώρα εργαζόμενοι και ευγνώμονες για την Πρόνοια του Θεού. Δια μέσου της μεσιτείας της Παναγίας μας και των ψυχών στο Καθαρτήριο, το Beth Myriam έδειξε το δρόμο της πίστης και της ελπίδας στους ανθρώπους που ήταν απελπισμένοι.

Ma. da Gloria, εθελόντρια της ΑΕΘΖ

2η Μαρτυρία

Μια Κυριακή του Οκτωβρίου, προετοιμάζαμε τη συνηθισμένη ποσότητα φαγητού για να σερβίρουμε στο ΒΜ. Όταν το φαγητό ήταν έτοιμο, είδαμε πολλούς ανθρώπους, ενήλικες και παιδιά να φτάνουν για να φάνε. Προσέξαμε ότι το φαγητό που μαγειρέψαμε δεν ήταν αρκετό για τόσους ανθρώπους. Πολλοί σερβίρονταν ακόμα, και η σειρά γινόταν όλο και μεγαλύτερη και δεν υπήρχε χρόνος για να μαγειρέψουμε. Τότε, βάλαμε τα χέρια μας όλοι μαζί πάνω απ’ το μεγάλο τσουκάλι με ρύζι και κοτόπουλο και προσευχηθήκαμε το Πάτερ Ημών. Όταν αρχίσαμε να σερβίρουμε, προσέξαμε καθώς σερβίραμε, ότι το φαγητό δεν μειωνόταν! Στο τέλος, καθένας έφαγε καλά, με την ψυχή του. Τώρα, όταν προετοιμάζουμε το φαγητό, πάντα ξεκινάμε με το Πάτερ Ημών, και κάθε μέρα ένα νέο θαύμα πολλαπλασιασμού συμβαίνει.

Ana and Milu, εθελοντές της ΑΕΘΖ

3η Μαρτυρία

Μια γυναίκα, η Μαρία Σίλβα, ήρθε απελπισμένη στο Beth Myriam. Ο άνδρας της δολοφονήθηκε με βαναυσότητα από ομάδα διακινητών ναρκωτικών. Η γυναίκα έχει 2 παιδιά και ήταν επτά μηνών έγκυος. Ζούσαν σε ένα σπίτι που κάποιος τους είχε δανείσει, αλλά μετά τη δολοφονία του άνδρα της δεν της επέτρεψαν να παραμείνει σε αυτό άλλο πια. Δεν είχε τίποτα να φάει και ήταν σε βαθιά κατάθλιψη. Αμέσως συγκεντρώσαμε τρόφιμα και γάλα για τα παιδιά, και ρούχα για το μωρό που επρόκειτο να γεννηθεί σύντομα. Η Μαρία Σίλβα είχε έρθει στο Beth Myriam για να ζητήσει βοήθεια.

Όταν έφτασε εδώ, έκλαιγε πολύ και δεν είχε τίποτα να φάει για μέρες. Την ίδια στιγμή, η ομάδα μας προσευχήθηκε στην Παναγιά, ζητώντας Της να σπεύσει σε βοήθεια αυτής της οικογένειας, η οποία ήταν χωρίς πατέρα και τόσο λυπημένη. Προσευχηθήκαμε το Ροδάριο μαζί της και ζητήσαμε, γεμάτοι πίστη, μια λύση στις ζωές τους. Αφού τελειώσαμε την προσευχή, πήρε τα τρόφιμα και έφυγε. Μια βδομάδα αργότερα μάθαμε ότι η γυναίκα είχε τη δυνατότητα να μεταφερθεί στο σπίτι της μητέρας της, σε άλλη πολιτεία της Βραζιλίας. Είπε ότι ήταν ολοκληρωτικά χαμένη όταν έφτασε στο Beth Myriam, αλλά μετά τις προσευχές ένιωσε ότι ο Θεός ήταν στο πλευρό της.

Ma. da Gloria, εθελόντρια της ΑεΘΖ




Photo Gallery των Beth Myriams στη Bραζιλία

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Goiania, Brazil
Υπεύθυνοι: Maria da Gloria Cavalcante and Alessandra Braga
Email: gloriacavalcante 9@hotmail.com