ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/eltigre/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Βενεζουέλα, El Tigre »

 

Beth Myriams - ΒενεζουέλαΤο σπίτι της Μαρίας, El Tigre

Περίληψη

BM El Tigre, Venezuela site

Το Beth Myriam El Tigre βρίσκεται στην “γειτονιά” του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, στην πόλη El Tigre, στην Πολιτεία του Anzoategui, 600 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Καράκας, στην Ανατολική περιφέρεια της Βενεζουέλας. Είναι μια φτωχή περιοχή, που περιβάλλεται από άλλες γειτονιές, ακόμα φτωχότερες. Τα παιδιά που δέχονται φαγητό στο Βeth Μyriam προέρχονται από όλες αυτές τις συνοικίες...

Δίνοντας φαγητό στα παιδιά...

Αυτό το ΒΜ ιδρύθηκε στις 2 Αυγούστου του 2003 - σαν μια ανταπόκριση στην επιθυμία του Κυρίου Μας Ιησού Χριστού, μέσα στα μηνύματα που Εκείνος υπαγορεύει στη Βασούλα - και έχει δώσει τροφή σε παιδιά από τότε χωρίς διακοπή... Οι δραστηριότητες του διεξάγονται πάνω σε δύο τροχόσπιτα τα οποία εξοπλίστηκαν γι αυτό το σκοπό. Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προσφέρονται γεύματα σε 58 παιδιά που φοιτούν σε κοντινά σχολεία. Οι εθελοντές του ΒΜ έρχονται σε επικοινωνία με τους δασκάλους του σχολείου και τους ζητούν να στείλουν τους “φτωχότερους από τους φτωχούς μαθητές”, για να φάνε στο Beth Myriam... Το μενού έχει σχεδιαστεί από έναν ειδικό διατροφολόγο, και ποικίλει ανάλογα με τις δωρεές που έρχονται, αλλά πάντα με αντικειμενικό σκοπό ένα ισορροπημένο γεύμα που πρέπει να περιέχει τις βασικές ομάδες τροφών: πρωτείνες, υδατάνθρακες, λαχανικά και λίπος.

Ο φούρνος και ο νεροχύτης στο ΒΜ του El Tigre

Εκτός από τροφή, το ΒΜ προσφέρει στα παιδιά 2 ετήσιους εορτασμούς: την Εορτή των Παιδιών τον Ιούλιο, και τα Χριστούγεννα το Δεκέμβριο. Γίνονται πάρτυ και τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από γενναιόδωρους δωρητές. Τα Χριστούγεννα επίσης τα παιδιά παίρνουν καινούργια ρούχα για να ακολουθήσουν την παράδοση της Βενεζουέλας που λέει πως σ' αυτή τη γιορτή πρέπει να φοράνε καινούργια ρούχα.

Εορτή των Παιδιών, Ιούλιος 2010

Ακόμα, το Βeth Μyriam ενδιαφέρεται για τις μητέρες και προσφέρει δωρεάν ειδικά μαθήματα σε όσες επιθυμούν. Τελευταία, μαθήματα ραπτικής παραδίδονται σε 10 γυναίκες που επίσης εφοδιάζονται με όλα τα σχετικά υλικά, εντελώς δωρεάν.

Μαθήματα ραπτικής
Μητέρες δείχνοντας το τελικό αποτέλεσμα των μαθημάτων ραπτικής

Πριν απ'αυτό, κάποιες μητέρες και παιδιά είχαν διδαχτεί τεχνικές κηπουρικής ώστε να μπορέσουν να φυτέψουν τα δικά τους λαχανικά στην αυλή τους. Επί πλέον, αυτό το μάθημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσει το Οπωροκηπευτικό Σχέδιο του Βeth Μyriam, το οποίο τώρα προμηθεύει την κουζίνα του ΒΜ με αρκετά λαχανικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Venezuela
Υπεύθυνη: Graciosa de Manzano, Elizabeth de Mundarian, Luz Marina de Ríos, Aurora Manzano de Pérez