ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/belohorizonte/www.tlig.org/el/bethmyriam/world/belohorizonte/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Βραζιλία, Belo Horizonte »

 

Beth Myriams στη Βραζιλία

 


Beth Myriam Belo Horizonte


BE A CO-EVANGELIST HELPING BRAZILIAN BETH MYRIAMS!

“Δημιουργείστε παντού όπου μπορείτε τα σπίτια Μας Μπετ Μύριαμ. Ανακουφίστε τους καταπιεσμένους και βοηθήστε τα ορφανά. Προστατέψτε Με, γλυτώστε Με από το βούρκο, προσφέρετέ Μου άσυλο και τροφή. Ξαλαφρώστε Με από το φορτίο Μου και από την κούρασή Μου, στηρίξτε Με και ενθαρρύνετέ Με. Ό,τι κάνετε για τον ελάχιστο από τους αδελφούς Μου το κάνετε σε Μένα... Ευλογώ όσους υποστηρίζουν τη ζωή Μου. Είθε να παραμένουν ενάρετοι και σπλαχνικοί. Είμαι μαζί σας. IC" (27.03.2002)

Σύνοψη

Στο Beth Myriam που βρίσκεται στο Belo Horizonte προσφέρονται καθημερινά 700 γεύματα με σούπα και ψωμί. Οι άνθρωποι αυτοί βοηθούνται πνευματικά και ενισχύονται από τις ομάδες προσευχής. Κάθε Τετάρτη γίνεται η συνάντηση προσευχής στην οποία συμμετέχουν και οι άποροι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να υπάρχουν καθημερινά γεύματα, γιατί τα τρόφιμα προέρχονται από δωρεές.

Διαβάστε αυτό το θερμό γράμμα καρδιάς από έναν άστεγο που εξυπηρετήθηκε από τους εθελοντές του Beth Myriam στο Belo Horizonte
Μαρτυρία

Ακολουθεί μια μαρτυρία από τους εθελοντές που φροντίζουν το Beth Myriam:

Επιθυμούμε με αυτή την ευκαιρία να αναφέρουμε τις χάρες και τα γεγονότα που συνδέονται με το Beth Myriam και μας γεμίζουν με χαρά γιατί δείχνουν την ζωντανή παρουσία του Θεού και μας επιτρέπουν να ρίχνουμε μια φευγαλέα ματιά στους καρπούς της δουλειάς μα:

1 Στο γράμμα μας στις 26-7-05 γράψαμε σχετικά με 4 φυγόδικους φυλακισμένους που ήρθαν στο Beth Myriam και ακολουθώντας τις συμβουλές της Νίλζα (συντονίστρια των εθελοντών στο ΒΜ) επέστρεψαν στη φυλακή «γιατί τώρα ήξεραν ότι οι οικογένειες τους δεν θα πεινούσαν ξανά». Πρόσφατα, ένας από αυτούς ο J. C., αφού εξέτησε την ποινή του και αποφυλακίστηκε, πήγε στην εκκλησία αναζητώντας την Νίλζα. Γονάτισε και ευχαρίστησε την Παναγία, γιατί επέστρεψε στο σπίτι του με την γυναίκα του και τα παιδιά του, σε μια μικρή πόλη στο Minas Gerais (σε άλλη πολιτεία της Βραζιλίας). Ζήτησε τα ονόματα των ανθρώπων που βοηθούν στο «Σπίτι της Μαρίας» (Beth Myriam), ώστε να τα δώσει στον ιερέα της πόλης του και να του ζητήσει να προσευχηθεί γι'αυτούς, ήταν ευγνώμων γιατί μεταστράφηκε μέσα στο Beth Myriam. Ζήτησε επίσης ένα Ροδάριο και ένα άγαλμα της Παναγίας μας με τη μορφή της "Rosa Mystica".

2 Σε ένα άλλο γράμμα μας στις 22-7-04, γράψαμε για κάποιους ζητιάνους και για το πως άλλαξε η ζωή τους αφότου επισκέφτηκαν το Beth Myriam, όπου εκτός από το φαγητό τους φέρθηκαν με σεβασμό και αγάπη. Ένας από αυτούς ο Μ. αφού βρήκε δουλειά αγόρασε ένα μικρό σπίτι σε μια φτωχή συνοικία εδώ στο Belo Horizonte. Και τώρα είναι δωρητής του BM, προσφέροντας 1 ή 2 κιλά κρέας κάθε μήνα. Αυτός και η γυναίκα του άφησαν τα ναρκωτικά, μεταστραφήκαν και παρακολουθούν κάθε Κυριακή τη Θεία Λειτουργία.

3 Την 1η Αυγούστου, δύο άπορες γυναίκες ήρθαν στο Beth Myriam. Η μια χήρα με 4 παιδιά, και η άλλη ανύπαντρη μητέρα με 4 παιδιά επίσης. Και οι δύο ήταν άνεργες και ζουν στο Vila Taquaril, μια φτωχική περιοχή στο Belo Horizonte. Η χήρα μας είπε ότι ο άνδρας της κατά λάθος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Η άλλη κυρία μας είπε ότι ο σύντροφός της την εγκατέλειψε να ζήσει με άλλη γυναίκα. Η ανύπαντρη γυναίκα συνήθιζε να δίνει στα παιδιά της 'cachaca' (ένα δυνατό και φτηνό αλκοολούχο ποτό) κάθε απόγευμα έτσι ώστε να κοιμούνται και να μην κλαίνε από την πείνα το βράδυ. Την προηγουμένη ημέρα καθώς πήγαιναν στην Κυριακάτικη λειτουργία σε μια Προτεσταντική Εκκλησία, πέρασαν από το Εκκλησάκι της Παναγίας του Ροδαρίου και άκουσαν έναν ιερέα τον Fr. Jose Resende να μιλάει για τα Beth Myriam και για το συσσίτιο που προσφέρετε δωρεάν, κτλ. Οπότε έγραψαν την διεύθυνσή μας και την επομένη ημέρα, ήρθαν στο Beth Myriam όπου η Νίλζα τους προσέφερε καφέ και τις άκουσε. Την υπόλοιπη ιστορία την αφήνουμε να σας την διηγηθούν οι γυναίκες με τα δικά τους λόγια:

"Μας άρεσε πολύ (η Νίλζα). Όλοι την αποκαλούσαν Μαρία’. Στις 10.15π.μ. μας καλούσε (εμάς και τους υπόλοιπους) και αφού πλέναμε τα χέρια μας μετά προσευχόμασταν το Πάτερ Υμών. Όταν οι υπόλοιποι προσεύχονταν το Χαίρε Μαρία εμείς δεν λέγαμε αυτήν την προσευχή. Η γυναίκα αυτή που προσέχει τα πάντα, παρατήρησε ότι δεν προσευχό-μασταν το Χαίρε Μαρία. Το παρατήρησε ακόμη και με τα μάτια της κλειστά. Οπότε το επανέλαβε και εμείς προσευχηθήκαμε μαζί της. Μετά καθίσαμε στο τραπέζι και φάγαμε την σούπα μας, με κρέας, και ότι άλλο μας πρόσφεραν. Σκέφτηκα τον ιερέα και ρώτησα τη ‘Mαρία' εάν είχαμε να πληρώσουμε τίποτα. Μας απάντησε: ‘Έχετε ήδη πληρώσει με τον ερχομό σας εδώ.’ Της είπα ότι ήρθα γιατί άκουσα έναν ιερέα να μιλάει για το σπίτι. Είπε ‘o π. Jose Resende’, και άρχισε να κλαίει και είπε ότι είναι ένας μεγάλος εργάτης του Θεού.

Αυτός είναι που μας μίλησε για αυτήν την ευλογία από τον Θεό και τώρα εγώ και τα παιδιά μου έχουμε γεμάτο στομάχι. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί τώρα τα παιδιά μου έχουν κάτι να φάνε, χάριν σε αυτόν τον θαυμάσιο εργάτη του Θεού στην γη, που μου έδειξε ότι υπάρχει ακόμη τόση πολύ αγάπη στον κόσμο. Γιατί είμαστε τόσο ολιγόπιστοι σαν τον Άγιο Θωμά: πρέπει να δούμε για να πιστέψουμε. Αυτή τη γυναίκα που μόλις σας ανέφερα έχει τόση πολύ αγάπη μέσα της που όσοι και να την καλούν απαντά αμέσως σε όλους. Έδωσε ένα γαλόνι σούπα στην φίλη μου και σε εμένα να ταΐσουμε τα παιδιά μας το απόγευμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον π. Jose Resende ή την Νίλζα και τους άλλους εθελοντές. Ο Θεός να τους ευλογεί. Αλληλούια, αλληλούια, αλληλούια. Πατέρα. Jose, σου στέλνω ένα φιλί στην καρδιά σου."

Παρατηρήσαμε ότι το Beth Myriam έχει προοδεύσει και αυτό γιατί η αγάπη είναι μεταδοτική. Οι άνθρωποι λένε ότι το μίσος παράγει μίσος. Αλλά, βασιζόμενοι στην δική μας εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι η αγάπη πολλαπλασιάζει τα καλά συναισθήματα που ο Θεός μας βάζει στην καρδιά μας, συναισθήματα που ήταν κάποτε νεκρά. Δέστε αυτά τα παραδείγματα: το σπίτι είναι καθαρό και σε τάξη; ναρκομανείς και αλκοολικοί άφησαν τους εθισμούς τους και τώρα δεν έχουν τις μυρουδιές των ναρκωτικών ή του αλκοόλ στο σπίτι τους, ή του εμετού όπως πριν, άποροι που έρχονται στο σπίτι είναι καθαροί τώρα, κτλ.

Παρεμπίπτοντως, μερικοί άνθρωποι μας είπαν ότι το οικονομικά τους έχουν καλυτερέψει από τότε που άρχισαν να δίνουν δωρεές στα Beth Myriam. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που προσφέρουν τρόφιμα και εταιρίες που συνεργάζονται μαζί μας. Δεν είναι κάτι καινούριο, όπως γνωρίζεται, αυτό συμβαίνει σε όποιους κάνουν αγαθοεργίες.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς τους φίλους μας, ειδικά τους εθελοντές που δίνουν τον ελεύθερο χρόνο τους καθημερινά για να υπηρετήσουν τους άπορους αδελφούς και αδελφές μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Νίλζα. Κατά αυτόν τον τρόπο προχωράμε, γνωρίζοντας ότι κάπως συνεισφέρουμε και εμείς στο να οικοδομηθεί η ειρήνη και να καλυτερέψουμε τον κόσμο γύρω μας. Είθε ο Ιησούς και η Παναγία να μας ευλογούν!

Altino Mota dos Santos και Antonio Malta Vieira
από το Beth Myriam στο Belo Horizonte, Βραζιλία

 


 


Photo Gallery του Beth Myriams στη Brazil

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Belo Horizonte MG, Brazil
Υπεύθυνοι: Jose Hipolito, Maria Berenice
Email: hipolito.faria@gmail.com
mariaberenice.rosavieira@gmail.com