ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/belohorizonte/letter/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Βραζιλία, Belo Horizonte » "Είθε ο κόσμος να δει αυτό το γράμμα που έγραψα για την Μαρία" »

 

"Είθε ο κόσμος να δει αυτό το γράμμα που έγραψα για την Μαρία"

Ένα γράμμα που γράφτηκε στο Beth Myriam του Belo Horizonte, Βραζιλία

"Εδώ είναι η παράκληση ενός ανθρώπου, χωρίς σπίτι να μείνει, και χωρίς μέρος να κρυφτεί από τη βροχή και χωρίς οικογένεια, αλλά που απόκτησε μια μεγάλη οικογένεια τώρα.

Όταν κάποιος μου είπε: "Σύντροφε, άκουσα κάτι για μία κυρία Μαρία που δίνει φαγητό. Ας πάμε εκεί για να μπορέσουμε να φάμε!" Του είπα: "Υπάρχει κάποιος σ' αυτόν τον κόσμο που θυμάται να ταΐσει δυστυχισμένους φτωχούς όπως εμείς;". Και αυτός είπε: "Υπάρχει κάτι ακόμα, δίνει και ρούχα επίσης. Λένε ότι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Δεν θα πεθάνουμε από πείνα." Επέμενε τόσο πολύ που τελικά πήγα. Αργότερα όταν είδα, αυτό ήταν το σπίτι που οι φτωχοί πηγαίνουν και τρώνε πολύ καλά.

Αυτό το μέρος είναι ένα κομμάτι με υπεραφθονία στοργής και τρυφερότητας, όπου ο καθένας πλένει τα χέρια του και προσεύχεται πριν το φαγητό. Δεν ήξερα πώς να προσευχηθώ, αλλά έμαθα γρήγορα. Όταν βγήκα από εκεί, σκέφτηκα: "Μπορεί να είμαι πεθαμένος και ο Θεός να με φροντίζει;" Ξαναπήγα την επόμενη ημέρα: το ίδιο πράγμα ξανά.

Στις 11 Ιανουαρίου αυτού του χρόνου, ένιωσα άρρωστος μέσα στο Σπίτι της Μαρίας και έκανα εμετό αίμα. Οι Μαρίες1 εξυπηρετούσαν, αλλά τα άφησαν όλα και ήρθαν να με βοηθήσουν. Μία Μαρία κάλεσε τον Σάμου2, φαίνεται ότι έβρεχε πολύ. Αυτός έμεινε μαζί μου όλη την ώρα. Με φρόντιζε όλη την ώρα που οι άλλοι σερβίριζαν. Έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για ένα μήνα.

Είμαι ήδη πίσω στο Σπίτι της Μαρίας μου. Κοιμάμαι στους δρόμους, αλλά δεν πεινάω ούτε κρυώνω πια, γιατί υπάρχει το Σπίτι της Μαρίας.

Δεν έχω ένα κομμάτι χαρτί, γι' αυτό γράφω εδώ3. Είθε ο κόσμος να δει αυτό το γράμμα που έγραψα για την Μαρία. Είμαι ζητιάνος, κανείς δεν με ακούει, αλλά υπάρχει πολύ αγάπη στο βάθος της καρδιάς των δωρητών, ώστε ένα σπίτι σαν κι αυτό να μπορεί να υπάρχει. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το σπίτι και όλες τις Μαρίες που βοηθούν. Στην προσευχή μου το βράδυ λέω: "Θεέ, φρόντιζε τα Σπίτια της Μαρίας και όλους τους δωρητές."

Αμήν

Ζητιάνος

beggar's letter


1 "Μαρίες" είναι οι εθελόντριες που δουλεύουν στο Beth Myriam. Οι άνθρωποι που σιτίζονται εκεί, καλούν κάθε μία από αυτές με το όνομα "Μαρία".
2 Σάμου είναι μία κινητή υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης για επείγοντα περιστατικά. Φαίνεται πως ο ζητιάνος νόμισε ότι Σάμου είναι ένα πρόσωπο, ίσως ο γιατρός που τον βοήθησε.

3 Έγραψε το γράμμα σε ένα κομμάτι σανίδας, που είναι το "κρεβάτι του".