ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/world/abidjan/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Beth Myriams σε όλο τον κόσμο » Ακτή Ελεφαντοστού, Abidjan »

 

Beth Myriam στην Ακτή ΕλεφαντοστούBeth Myriam, Ακτή Ελεφαντοστού, Abidjan

Σύνοψη

Στην Ακτή Ελεφαντοστού στο Abidjan, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας με πληθυσμό γύρω στα 6 εκατομμύρια, βρίσκεται το Beth Myriam.

Ξεκινώντας τις δραστηριότητες του τον Ιούλιο του 2009, εγκρίθηκε ως Beth Myriam της Αληθινής εν Θεώ Ζωής τον Φεβρουάριο του 2010, προσφέροντας βοήθεια σε 100 ατόμα... Με την χάρη του Θεού, μετά από πέντε μήνες ο αριθμός αυτός μεγάλωσε, και από τον Ιούλιο του 2010, το Beth Myriam της Ακτής Ελεφαντοστού προσφέρει φαγητό σε 200 ανθρώπους, εκ των οποίων 50 παιδιά και 150 ενήλικες.

Διανομή φαγητού στην αυλή του Beth Myriam ...
Ο Peter, ο Nathan και ο Eυσέβιος εθελοντές στο Beth Myriam

Αυτοί οι 200 άνθρωποι χωρίς κανένα πιστοποιητικό, είναι στην πλειοψηφία τους άτομα που εγκατα-λείπουν φτωχικές παραγκούπολεις στο Abidjan για να έρθουν και να βρουν καθημερινή εργασία σε μια περιοχή όπου κτίζονται περισσότερα από 2.000 σπίτια από κτηματομεσιτικές εταιρίες. Όταν χτιστούν οι τοίχοι και μπουν οι οροφές των σπιτιών αυτών, περιμένουν τους ιδιοκτήτες να παραλάβουν τα κλειδιά προτού τοποθετηθούν οι πόρτες και τα είδη υγιεινής. Αυτό γίνεται για την αποφυγή κλοπών. Αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εδώ για να αναζητήσουν εργασία, συνήθως μένουν σ' αυτές τις ημιτελείς κατοικίες. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι θλιβερές καθώς οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται στο γυμνό έδαφος ή σε χαρτόνια, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε ασθένειες, δαγκώματα φιδιών και άλλων επικίνδυνων ερπετών. Κάποιοι έχουν συζύγους, παιδιά και γονείς και ζουν σε οικογένειες, άλλα κορίτσια είναι ανύπανδρες μητέρες.

Ο αριθμός των ατόμων είναι άνω των 100, είναι 200 καταγραμμένοι στον νέο μας κατάλογο...
Επειδή πολλοί αυτοπροσκαλούνται ...
Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανένα ...

Το Beth Myriam της Ακτής Ελεφαντοστού έχει πιστοποιήσει 200 από αυτούς και δίνει στον καθένα τους, κάθε 10 μέρες, ένα κουτί με τρόφιμα που αποτελείται κυρίως από ρύζι, λάδι, κονσέρβες με σαρδέλες, σαπούνι, γάλα, ζάχαρη. Ρούχα και παπούτσια δίνονται κάθε μήνα αν υπάρχουν σχε-τικές δωρεές.

Διανομή φαγητού

Ανάμεσα στους 10 εθελοντές του Beth Myriam, υπάρχει μια δασκάλα η οποία έρχεται μια φορά την εβδομάδα για να διδάξει ανάγνωση και γραφή σε αναλφάβητους “καταπατητές” (γυναίκες, κορίτσια, άνδρες).

Επίσης, στο Beth Myriam, γίνεται σύναξη προσευχής της ΑΕΘΖ κάθε Σάββατο και προβάλλονται βίντεο με ομιλίες ή συνεντεύξεις της Βασούλας. καθώς και βίντεο από τα προσκηνυματικά ταξίδια της ΑΕΘΖ.

Είναι μια χαρά που μας κινητοποιεί: το να γνωρίζουμε πως ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσκαλούνται, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για την “ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ”, και να προσευχηθούν για λίγο...

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Διεύθυνση: Abidjan, Côte d'Ivoire
Υπεύθυνος: Tiendjo Pagoué Pierre
Email: