ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/otheracts/kulun/www.tlig.org/el/bethmyriam/otheracts/kulun/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Άλλα "Έργα Αγάπης" » Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή χτίζει και στηρίζει σχολείο στο χωριό Kulun στο Μπανγκλαντές  »

 

Η ΑεΘΖ χτίζει και στηρίζει σχολείο στο χωριό Kulun στο Μπανγκλαντές

Τον Ιούλιο του 2000 υποβλήθηκε ένα αίτημα από μερικούς ανθρώπους στο χωριό Kulun κοντά στη Ντάκα να χτιστεί ένα σχολείο με δύο αίθουσες για τα πρωτάκια που έπρεπε να περπατάνε περίπου 3 χλμ. (κάτι λιγότερο από 2 μίλια) για να φτάσουν στο κοντινότερο σχολείο της ιεραποστολής. Οι άνθρωποι που μας το ζήτησαν ήταν κοντινοί τοπικοί φίλοι και αργότερα έγιναν ένθερμοι οπαδοί των Μηνυμάτων της ΑεΘΖ και ένας από αυτούς, ο Xavier Pereira, προωθεί τα Μηνύματα στις περιοχές γύρω από τη Ντάκα. Πάρθηκε η απόφαση να τους βοηθήσουν να βγουν από τη δύσκολη θέση και να χτίσουν ένα σχολείο για τα μικρά, το οποίο έως τα μέσα του 2001 είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, και τα παιδιά ήδη παρακολουθούσαν μαθήματα εκεί.

Το Φεβρουάριο του 2003, η Βασούλα και ο Carlo Sami από την Ελβετία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτό το χωριό και να δουν το σχολείο να λειτουργεί. Ο Sami προσφέρθηκε να δωρίσει τα θρανία και τα καθίσματα που χρειαζόντουσαν για το σχολείο.

Τον Ιούλιο του 2003, η ΑεΘΖ άρχισε επίσης να πληρώνει τους μισθούς των δασκάλων, καθώς η προηγούμενη οργάνωση που τους συντηρούσε σταμάτησε και δε θα ήταν σωστό για τα παιδιά αν το σχολείο έκλεινε ελλείψει μισθών των δασκάλων.

Μία φορά την εβδομάδα οι δάσκαλοι διαβάζουν στα παιδιά τα Μηνύματα της ΑεΘΖ και τα συζητούν και προσεύχονται.

ΑεΘΖ, Μπάνγκλαντεζ