ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:http://www.tlig.org/el/bethmyriam/otheracts/dhammarajika/www.tlig.org/el/bethmyriam/otheracts/dhammarajika/ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΕΓΑΛΟ

Ελληνικά » Beth Myriam » Άλλα "Έργα Αγάπης" » Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή στηρίζει το Ορφανοτροφείο Dhammarajika  »

 

Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή στηρίζει το Ορφανοτροφείο Dhammarajika

H Βασούλα δέχθηκε προσωπική πρόσκληση από τον Αιδεσιμότατο Σουντανάντα Μαχάτερο, Πρόεδρο του Βουδιστικού Μοναστηριού Bouddha Kristi Prachar Sangha στο Μπανγκλαντές, για να παραλάβει το «Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Atisha Dipankar & Visuddhananda» αυτής της χρονιάς, του 2003, με την ευκαιρία των 94ων γενεθλίων του τέως Προέδρου και ιδρυτή του Βουδιστικού Μοναστηριού. Η τελετή για το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης 2003 έγινε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Βουδιστικό Μοναστήρι. Οι βουδιστές μοναχοί την πρότειναν για αυτό το Βραβείο Ειρήνης ως μία διακεκριμένη προσωπικότητα σε αναγνώριση της μεγάλης της συνεισφοράς και των προσπαθειών της για την καθιέρωση διαθρησκειακής αρμονίας και την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης μεταξύ όλων των λαών και των θρησκευμάτων.

Στις 26 Φεβρουαρίου η Βασούλα προσκλήθηκε να επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο που οι βουδιστές μοναχοί διευθύνουν 31 χρόνια τώρα. Από το 1972 αυτό το Ορφανοτροφείο παρέχει τροφή και ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες ορφανά και άπορα παιδιά. Αυτή ακριβώς τη στιγμή 600 παιδιά εξαρτώνται από τη γενναιοδωρία και την αγάπη των συνανθρώπων τους, και τη φιλανθρωπία ιδιωτών δωρητών, καθώς πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν διακόψει τις δωρεές τους.

Από τη Βασούλα ζητήθηκε να πει λίγα λόγια σε όλους τους παρευρισκομένους. Όλα τα παιδιά ήταν εκεί και πολλά διακεκριμένα μέλη του βουδιστικού μοναστηριού Dhammarajika. Όλοι συγκινήθηκαν βαθιά από τα λόγια της για ενθάρρυνση και υποστήριξη.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη της Βασούλας στο Ορφανοτροφείο Dhammarajika, τον Απρίλιο του 2003, η ΑεΘΖ άρχισε να υποστηρίζει αυτό το Ορφανοτροφείο – για να βοηθήσει αυτά τα απροστάτευτα παιδιά έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να γίνουν ικανοί άνθρωποι τα χρόνια που έρχονται.

Η διεύθυνση του Μοναστηριού είναι:

Dhammarajika Orphanage
Dhammarajika Buddhist Monastery
Atisa Dipankar Road
Kamalapur, Dhaka - 1214
Bangladesh