ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/other/alamgir/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Други Почитаеми Религии » Шариф Мохамед Аламгир, Мюсюлманин »

 

Шариф Мохамед Аламгир

Шариф е Мюсюлманин и живее в Бангладеш. Президент е на Миротворния Съвет на Всички Религии в Дака. И Лектор в Колежа за Алтернативно Развитие (CODA), също в Дака.

27.6.2002

Уважаема Катерина,

(...) Прочетох книгите, които ми дадохте. Писанията са от свръхестествен произход, както и техният език. Говорят, че “Обичта е Коренът на Дървото на Живота” и на всички добродетели. Следователно, “Сейте семената на обичта във всички посоки”, “Не съдете никого, и отвръщайте на лошото с обич”. Този език може да направи от света мирно място.

Не зная колко години живееш в тази страна, Бангладеш, но познаваш ситуацията в нея... Бедността е навсякъде. Не съществува обич за бедните. Хората в този свят нямат обич един за друг. Убийства се извършват навсякъде в този свят. Трябва да го спрем това. Това е наше задължение, да спрем убийствата. В противен случай, човечеството ще загине. Това не е свързано с факта дали сме Индуси, Мюсюлмани, Християни или Будисти. Това, което е преди всичко е, че всички сме човешки същества. Затова, трябва да работим заедно за хората, бедните, страните, света, така че да направим от света мирно място.

Това, което най-много ми харесва във Васула това са добрите й дейности. Имам обич за всички в сърцето си. Моля, изпрати обичта ми на Васула. Моля се за нея, желая й дълъг живот. Аллах да я благослови.

Желая да науча повече неща за Васула. Ще се срещнем с вас в петък 1 юли. (...)

Ваш,
Шариф Мохамед Аламгир