ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/churchpos/popejp2/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Позицията на Църквата » Папа Йоан Павел II »

 

Папа Йоан Павел II

"Бог да я благослови."
Следва описанието на частна среща с Папа Йоан Павел II на 14 февруари 1998.

The Pope
Папата може да бъде видян да чете посвещението на Васула написано на първата страница на том от посланията на Истинския в Бога Живот.

С двама приятели, Ану и Абхай Джордж, от Керала, Индия, които понастоящем живеят в Дания, имахме възможността да участвуваме в литургията на Светия Отец в частния му Параклис на 10 февруари 1998.

Заедно със Светия Отец отслужваха десет свещеника, а останалите присъствуващи миряни бяха 23 души. След много хубавата и скромна литургия, Светият Отец ни прие в Залата за Аудиенции до частния Параклис, раздаде ни Розарии и благослови и поздрави всеки един поотделно. Близо пет души бяха донесли подаръци за Светия Отец.

Имах със себе си 10-ия том на Истинския в Бога Живот на френски. Преди няколко месеца, Васула беше написала посвещение за Светия Отец и ми даде книгата. На първата страница пишеше:

Pour le Saint Père Jean-Paul II.
Que Dieu vous bénisse et vous protège,
Vassula

За Светия Отец Йоан Павел II.
Бог да ви благослови и да ви пази,
Васула.

Когато се приближи до мен, държах книгата в ръката си. Взех Розарията, целунах ръката му и му казах на немски: “Нося ви една многозначима книга. Книгата на Васула.” Светият Отец отвърна с интерес “А! Васула!” Също така, Монс. Станислав Дзивиж, личен Секретар на Папата в продължение на десетки години, станал епископ три дена преди аудиенцията, каза с интерес: “Васула!” Беше явно, че и двамата разпознаха името й.

След това продължих: “Книгата е с посвещение за вас.” С горещ интерес Светият Отец погледна книгата, отвори я, видя посвещението на Васула и каза: “Gott segne sie.” (Бог да я благослови.) Прекръсти книгата. След това я даде на Монс. Миетек, който събира подаръците, за да ги разгледа Светият Отец след аудиенцията.

Преди да се обърне към следващото лице от групата му казах: “Молим се много за вас, Свети Отецо”, на което отговори “Благодаря ви!”

Нилс Кристиан Хвид


Следват словата на Папа Йоан Павел II казани на една специална аудиенция във Ватикана, взети от испанското издание на L'Osservatore Romano, с дата 16 август.
(Тази Апостолска благословия дойде, разбира се, 9 месеца след Нотификацията.)

"Поздравявам сърдечно говорещите испански, които присъствуват тук, особено монасите и монахините на Конгрегацията на “Света Тереза на Иисус” и ДУХОВНИТЕ ГРУПИ НА "ИСТИНСКИЯ В БОГА ЖИВОТ". Пожелавам на всички тях едно духовно лято, което да им позволи да потвърдят още веднъж Християнското си обещание, така че щедрият им отговор към Бога да стане в света свидетелство за обичта Му. С обич, давам на вас и на онези, които обичате, Апостолската благословия."