ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/churchpos/jeremiah/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Позицията на Църквата » Aрхиепископ Джеремая, Украинска Православна Църква в Южна Америка  »

 

Архиепископ Джеремая /Ференс/

Архиепископ на Украинската Православна Църква в Южна Америка

Кюритиба, 17 януари 2006
Събор на 70-те Апостола

Свидетелство за Истинския в Бога Живот

"Heка Благодатта на Господа наш Иисус Христос, Обичта на Бога Отец и причастието на Светия Дух да останат между нас завинаги!"

В това трето Хилядолетие на Християнската епоха, светът изживява действителността на Откровението, което Бог предвиди в Святото Писание. Преобразяването на Природата, насилието, терорът, войните, сблъскванията, омразата, нещастието и загубата на човешкото достойнство, създадено по образа и подобието на Бога, с всеки изминат ден обезпокоява и тероризира човешкото създание. Човекът, отдалечен от своя Сътворител, живее несигурен и уплашен. Бог се обръща към човечеството посредством Своите пророци и посредством Своя Син Иисус Христос, и човекът вместо да се вслуша в божественото Послание, следва своите амбиции.

Апостолското дело на “Истинския в Бога Живот” започнало от Васула, привлича вниманието на света и възбужда любопитството на Християните от много църковни организации. Хиляди хора от различни краища на света биват почитани с Благодатта на Бога, след прочитането на посланията предавани посредством г-жа Васула, и най-голямата благословия за човешкото същество е благодатта на завръщането при Бога. Бог ни зове непрекъснато към покаяние и завръщане, така че врагът на душите ни да не ни напакости, нас, които сме създадени по образа и подобието на Бога.

В "Истинския в Бога Живот" съществуват мнозина които, като блудния син, се завръщат в дома на Отеца.

Вселенското Поклонение на “Истинския в Бога Живот”, което се осъществи през май 2005 г. в Ливан, Йордания и Сирия, беше едно явно свидетелство за Християнското Единство, където целта ни беше общението ни с Иисус Христос. Изживяхме незабравими мигове, усещайки допира и направлението на Божията Благодат.

Моля се на Бога и умолявам Отеца ни да благославя и да закриля Васула, за да има силата, смелостта, различаването и божието просветление да изпълни тази висока и трудна мисия с ненарушимост.

С Апостолска Благословия,

Архиепископ Джеремая/Ференс/
Архиепископ на Украинската Православна Църква в Южна Америка