ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/churchpos/cdf2005/vassulacdf/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Позицията на Църквата » Изменения от Конгрегацията за Доктрината на Вярата (КДВ) (2005 г.) » Васула информира читателите на ИвБЖ за контакта с КДВ »

 
ПРЕДИШНА | КДВ СЪДЪРЖАНИЕ | СЛЕДВАЩА | ИЗТЕГЛЯНЕ PDF

Васула Информира Читателите на ИвБЖ за Контакта с КДВ

Васула пише това писмо, за да информира читателите за наскорошната кореспондения между нея и Конгрегацията за Доктрината на Вярата

Рим, 30.03.03

Уважаеми читатели на ИвБЖ,

От 2000 г. имах честта да контактувам с Н.В.П. Кардинал Йозеф Ратцингер, Префект на Конгрегацията за Доктрината на Вярата. На 6 юли 2000 г. му представих скромната си молба писанията ми да бъдат подложени на обширно проучване от същата Конгрегация и да ми бъде предоставена възможността да отговоря на опасението изразено в Нотификацията от 6 октомври 1995 г. Неговото Високопреосвещенство беше любезeн да ми даде тази възможност и на 4 април 2002 г. връчи на отец Просперо Греш писмо отправено към мен и съдържащо 5 въпроса, на които да отговоря. Отговорите ми на тези въпроси бяха подадени на Конгрегацията за Доктрината на Вярата на 26 юни 2002 г. Кардинал Ратцингер ми поиска да публикувам въпросите заедно с отговорите ми и съм щастлива, че ги поделям с вас като израз на официалната ми позиция.

Моля се публикуването на този документ да послужи на диалога на истината и на Oбичта, толкова важен не само за вселенството, но и да направи даровете на Бога плодотворни в Църквата.

Бог да ви благослови,

Васула

ПРЕДИШНА | КДВ СЪДЪРЖАНИЕ | СЛЕДВАЩА | ИЗТЕГЛЯНЕ PDF