ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/christian/catholic/tardif/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Християни Клирици, Монаси, Богослови и Проучватели » Римокатолици » Отец Емилиано Тардиф »

 

Отец Емилиано Тардиф говори за Васула

“Със сигурност Господ й говори.”

Отец Емилиано Тардиф е една от най-значителните и силни съвременни харизматични личности. Канадец е (1928-1999), през 1955 г. беше ръкоположен Мисионер на Свещеното Сърце. Посвещава себе си на хуманитарна работи с бедните до 1973 г., когато тежко заболява. Но, мигновено оздравява благодарение на молитвите на една харизматична група. Това го накарало да се заинтересува за Харизматичното Движение и скоро след това открил тази изключителната харизма на лечение, с която бил надарен. Оттогава пътува навсякъде в света, оповестявайки на всички, че “Иисус е жив и че до днес върши чудеса и чудотворения, така както правеше преди 2000 години.” Лечителните му Литургии са били препълнени от хора. Отец Тардиф е считан за един от най-големите лечители на всички времена. Придават му се стотици хиляди лечения, много от които са внимателно документирани. Измежду излекуваните съществуват и много случаи на страдащи от рак в последен етап и от СПИН.

През октомври 1996 г., в едно интервю на Италианския журналист Марино Пароди, отец Тардиф изясни позицията си спрямо Васула и Истинския в Бога Живот.

Когато му беше поискано мнението за Васула Риден, отговори:

"Смятам, че е една автентична и искрена мистичка. Със сигурност Господ й говори. Истинският в Бога Живот е изпълнен със съкровища. Как би било възможно тази жена да е написала всичко това сама? Намирам за много положителна наскорошната намеса на Кардинал Ратцингер. Не само призна мнозинството явни и много положителни плодове на мисията на Васула, но също така призна изцяло на вярващите правото да продължат да разпространяват посланията. Накрая, документът издаден от Конгрегацията за Доктрината на Вярата и Морала беше абсурден. Без какъвто и да е подпис, с пълно незнание на посланието и на мисията на тази мистичка.”

През 1980 г., отец Тардиф основа една харизматична общност, Служителите на Живия Христос, разпростряла се много бързо в целия свят. Седалището на общността е в Санто Доминго, където отец Тардиф живееше доста години. Но осем месеца в годината пътува в цял свят, както вече беше споменато. Отец Тардиф е надарен с много силна “харизма на знание” и също така силна “харизма на различаване”. Считан е за един от водачите на Световното Харизматично Движение. Автор е също така на книги с успех, между тях “Иисус е Месия”, “В пламъка на Обичта” и “Новата Петдесетница”.