ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/testimonies/christian/catholic/arguel/www.tlig.org/bg/testimonies/christian/catholic/arguel/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Свидетелства » Християни Клирици, Монаси, Богослови и Проучватели » Римокатолици » Епископ Рамон К. Аргуелес »

 

Епископ Рамон К. Аргуелес

На всички уважаеми енорийски свещеници и пастирски работници на живеещите в чужбина Филипинци.

Слава на Иисус и на Мария!

Вероятно е едно от знаменията на времената ни, че мнозина измежду миряните чувствуват един особен зов от Бога да влезнат в службата на Евангелието. Г-жа Васула Риден, вярвам, е една от тях. Църквата ще мине много време, докато признае официално автентичността на така наречените лични откровения. Нормално не изразява категорично отсъждане, доколкото “привилегированите” все още живеят. Дори след декларирането на православността и ефективността на така нареченото божествено проникновение, не задължава никого да се присъедини към тях. Но Църквата признава приноса на хора, както Васула в делото на евангелизацията, която върши.

Васула не е дори Католичка. Тя не е била дори предан член на Гръцкоправославната Църква. Но в известен момент от живота си, чувствувайки небесна намеса, стана гореща вярваща на Христос и, без да го осъзнава, започна да работи за Християнското Единство. “Истинският в Бога Живот” прави много добро на всички, особено на обновяването на много Християни и на евангелизирането на онези, които не са чували никога преди това за Иисус.

Не се колебая да я препоръчам. Моля, позволете й да говори на Филипинците емигранти за изживяването на вярата й. Искам обикновените Филипинци да бъдат обучени от нея и да се убедят повече за своите възможности като евангелисти на Третото Хилядолетие. Моля да знаете, че движението за разпространението на “Истинския в Бога Живот” между Филипинците живеещи в чужбина има моето одобрение и насърчение.

Благодарейки ви за продължителното ви сътрудничество, желая ви Щастливо Рождество и честита и всеблагодатна Нова Година 2004.

Искрено ваш в Иисус и Мария

Епископ Рамон К. Аргуелес
20 декември 2003