ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/an-nahar2/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Духовност » Поклонения и Оттегляния » Поклонение в Ливан, Сирия и Йордания 2005 г. » Семейството на “Истинския в Бога Живот” посети Магдуше и Богородицата на Мантара »

 

Семейството на “Истинския в Бога Живот” посети Магдуше и Богородицата на Мантара

Вестник Ан-Нахар пише още веднъж за Поклонението на ИВБЖ

21-05-2005

Група от Международната асоциация на “Истинския в Бога Живот” се намира понастоящем на обиколка в Ливан, посещавайки неговите основни свети и религиозни обекти. Тази група наброяваща около 300 души, се състои от епископи, свещеници, монаси, монахини и миряни, представляващи 45 страни включително и Ливан.

Те посетиха град Магдуше, проведоха литургия в базиликата на Богородицата на Мантара, възглавена от Епископа на Мелкитската Гръцкокатолическа епархия от Венецула, Епископ Джордж Кахале, асистиран от енорийския свещеник на Магдуше, от. Туфик Хурани, както и от от. Самир Нохра, свещеник в Светилището на Богородицата на Мантара.

Мелкитският Гръцкокатолически Архиепископ на Сидон и Деир-ел-Амар, Архиепископ Джордж Куалтер и много монаси и монахини също присъствуваха.

След това всички отидоха да посетят Светилището на Богородицата на Мантара, и Пещерата, където Девата очаквала сина си Иисус, когато той посетил крайбрежното село Сарепта в Южен Ливан.

Организаторката на асоциацията и на поклонението, Г-жа Васула Риден, заяви, че поклонението в Светите Места ще включва освен Ливан, Йордания и Египет.