ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/an-nahar/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Духовност » Поклонения и Оттегляния » Поклонение в Ливан, Сирия и Йордания 2005 г. » Президентът на Ливан Приветства Васула и Поклонниците на ИВБЖ »

 

Президентът на Ливан Приветства Васула и Поклонниците на ИВБЖ

Поклонението започна в Ливан и Президентът на Ливан се срещна с Васула и група поклонници в президентската палата. Срещата беше оповестена на следващия ден в няколко ливански вестници. Следват в препис две от статиите:

Заглавие: Лахуд: Ливан ще преодолее настоящата критична ситуация и единството на неговия народ е основен отговор към разнообразните опити целящи да го унищожат.

Aн-Нахар, 20-05-2005

Г-н Емил Лахуд, президент на Република Ливан заяви, че единството на Ливанския народ е основен отговор на всеки опит, който би могъл го да заплаши по някакъв начин.

Президентът прие няколко члена на Международната асоциация “Истински в Бога Живот” в рамките на поклонението провеждано в Ливан, включваща епископи, свещеници, монаси и миряни, представляващи 45 страни.

Това пътуване ще продължи в Сирия и Йордания, както и с посещения при представители на Християнски и Мюсюлмански изповедания.

Васула Риден, организаторка на пътуването, посочи в кратко слово целите на асоциацията, съдържащи главно призива за Единство, Мир, Прошка и Обич между народите на Земята. Тя каза още, че “пътуването им в Ливан цели по същество да подчертае мисията на тази страна в света”, както и да посети три хуманитарни центъра подкрепяни от тази асоциация, чиято главна цел е да се грижат за нуждаещите се и бедните, предоставяйки им храна и облекло, и в скоро време медицинско обслужване. Съществуват 133 центъра, включително и тези в Ливан, които разпространяват обич, мир и помирение.

Президентът Лахуд поздрави усилията извършвани от асоциацията “Истински в Бога Живот” по целия свят и най-вече в Ливан. Той добави: “Присъствието ви в Ливан е повод да бъдат отбелязани особеностите на тази страна, където всички изповедания съжителствуват в дух на солидарност, прошка и сътрудничество, така че Ливан да стане това, което последният Папа Йоан Папа II определи като страна с поверена мисия. И тази малка страна ще продължи да свидетелствува за тези стойности, и ще стане прототип за останалия свят.

Лахуд след това увери, че “Ливан ще преодолее настоящата критична ситуация, благодарение на бдителността и солидарността на своите деца.” Добави, че единството на Ливанския народ е основният отговор към разнообразните опити целящи да го унищожат. След това поздрави Ливанските емигранти разпръснати по целия свят, казвайки, че са голямо богатство за Ливан.