ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/spirituality/pilgrimages/pilgrim2005/advisor/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Духовност » Поклонения и Оттегляния » Поклонение в Ливан, Сирия и Йордания 2005 г. » Съветник на Краля на Йордания Приветства Васула и Поклонниците на ИВБЖ »

 

Съветник на Краля на Йордания Приветства Васула и Поклонниците на ИВБЖ

Кралския Хашимитски Двор: Г-н Акел Билтажи, Съветник на Негово Величество Крал Абдула II приветства Васула и Поклонниците на ИВБЖ в Аман, Йордания, май 2005

Mr. Akel Biltaji

Беше ми поискано да те приветствам, Васула, и се надявам, че ще приемеш.

Ваше Високопреосвещенство, Епископ Абу Ел-Асал, Епископи, Преподобни, братя и сестри:

Казвам се Акел Билтажи. Намирам се тук от името на Негово Величество Крал Абдула II. Приветстваме ви с добре дошли в Йордания!

Тук се започна всичко... Тук е люлката на вярата; вървейки и следвайки стъпките на Авраам, Яков, Моисей, Илия, Йоан Кръстителя, Иисус и Мохамед. Тук Юдаизмът, Християнството и Ислямът обичат единия Бог.

Пътуването, както разбрах от теб, Васула, е свързано с обичта, помирението, толерантността и търпението, това точно е необходимо тук. Това е земята, в която Моисей ни поиска да дойдем, това е земята, където Небесата се отвориха и заявиха при кръщението на Иисус: “Това е любимият Ми Син, на когото толкова се радвам...”

Пожелаваме ви добре дошли и искаме да вземете със себе си нашето послание: посланието на Исляма, което искаме да бъде известено. Ислямът е обич. нека всемилостивия и състрадателен Бог да се вслуша в нас. Ислямът е милостивост. Да е човек Мюсюлманин означава да признава другите. Не мога да съм Мюсюлманин, ако не съм Християнин и ако не съм Евреин. По този начин вярваме в тази част на света.

В духа намиращ се сега във всеки един от нас, Бог да види, дали в манастир, в джамия, светилище, или в синагога, да види духа, който ти (Васула) носиш със себе си и мога да видя по лицата им, усмивките им, обичта от 38 страни. Политиците не могат да го направят това... Религията го направи. Ето защо трябва винаги да се придържаме към нашите стойности...

Аз принадлежа към една група, както Епископ Риа (Англикански Епископ). Ние сме последователи на Иисус от Назарет. Той е наш учител. Мохамед е наш учител. Моисей е наш учител. Имаме нужда от всички тях. Поради това през тази седмица ще се намирам в Назарет, моя град...

От самото Сърце на Йордания в Аман, и от името на Негово Величество ви благодаря за това, че отворихте сърцата си и ума и очите си. Имаме пълнолуние за вас тази нощ, за да можете да спите добре. Желаем ви щастливо Поклонение и Бог да ви благослови.